Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили 158-у річницю від дня народження Івана Франка

Учора, 27 серпня, у Львові пройшли урочистості з нагоди 158-ї річниці від дня народження Івана Франка. Повідомили у прес-служба Львівської обласної ради.

Урочисті заходи розпочалися біля пам'ятника Івану Франкові. Представники обласної влади, Львівського національного університету, громадськості поклали квіти до підніжжя пам'ятника, а хор Народного ансамблю пісні і танцю "Черемош" виконав низку пісень на слова Івана Франка. Львівську обласну раду на заході представляв депутат обласної ради, професор Ярослав Кравченко.

Продовжилися урочистості до дня народження Каменяра у Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка.

У літературно-мистецькому святі взяв участь депутат Львівської обласної ради Роман Ковальчук – голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації, соліст Національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Від і мені голови обласної ради Петра Колодія Роман Ковальчук привітав численну громаду, яка завітала в літературно-меморіальний музей Франка та передав у дар музею дві книги.

Також Роман Ковальчук виконав авторську пісню "Небесна сотня".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ