Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Партія розвитку України допомагає львів’янам підготувати дітей до навчання

Напередодні першого вересня і початку нового навчального року Команда розвитку допомагає дітям та їх батькам підготуватися до школи. Зокрема, за словами голови виконкому Львівського обласної регіональної організації Партії розвитку України Олега Кизими, сьогодні декілька багатодітних родин із Львівщини та сімей, у яких на вихованні перебувають діти із особливими потребами, отримали допомогу. Повідомила прес-служба партії.

Історія львів’янки Нині Вербової – вражає. Вона самотужки виховує сина з особливим потребами. І усе життя бореться за те, аби її дитина не почувалася непотрібної суспільству та людям.

«Син Андрій народився із діагнозом ДЦП. Однак, коли прийшов час йому йти до школи – моїм принциповим рішенням було те, що дитина має відвідувати навчальний заклад з усіма решту школярами. Директор школи був не проти того, аби Андрій навчався, але класний керівник вирішив зайняти принципово іншу позицію. То ж впродовж майже шести років я відстоювала право власного сина в усіх судових інстанціях навчатися у загальноосвітній школі», - каже Ніна.

Нині, за словами львів’янки, Андрійко успішно завершив навчання у школі і вступив вищого навчального закладу на денну форму навчання. Однак зібрати студента з особливими потребами до нового навчального року – теж не легко - ціни на усі необхідні товари виросли майже удвічі. Нині Вербова вдячна небайдужій Команді розвитку, яка допомогла її родині необхідними канцтоварами.

«Проблема високих цін на товари першої необхідності – стосуються усіх без виключення родин, – каже Олег Кизима. – То ж сьогодні державі слід приділити особливу увагу тим сім’ям, які не мають змоги повноцінно підготувати дітей до школи. Особливо це стосується дітей неоголошеної війни, яким попри економічну скруту, ще й ніде вчитися через зруйновані школи», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ