Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада роздає сільськогосподарські землі будь-кому без погодження територіальних громад

Підприємці та голови селищних рад вказують на крайню потребу внести зміни до Земельного кодексу, аби припинити роздавання земель без погодження територіальних громад. Також зміни дозволять покласти край більшості корупційних схем, що наразі продовжують діяти. Про це 28 серпня, під час прес-конференції, розповів Андрій Андрущенко, сільський голова села Старий Яричів.

"Останнім часом відбувається захоплення земель без погодження з боку органів місцевого самоврядування. Я та інші сільські голови звертаємось до уряду, президента, депутатів Верховної Ради з вимогою змінити Земельний кодекс – заборонити зміну цільового призначення земель для ведення сільського господарства на 10 років", - Зазначив Андрій Андрущенко.

На його думку, це дозволить зберегти землі, котрими порядкує Держземагентство по всій Україні. Зміни в першу чергу зупинять розкрадання земель комунальної та державної власності. Окрім того, розпорядниками земель в межах, а також прилеглими до меж населеного пункту, повинні буди територіальні громади.

Андрій Андрущенко наголошує про необхідність переглянути питання щодо передачі земельних ділянок в оренду через процедуру проведення аукціону. "Починаючи з 2009 року, ніхто з органів місцевого самоврядування не передавав земельну ділянку без проведення аукціону. Сьогодні, щоб провести аукціон, потрібно підготувати людей, виготовити техдокументацію, а це затягування часу, а в результаті невдовзі вже не буде що передавати", - зазначив він.

Також під час прес-конференції було висловлено обурення щодо норми закону, котра дозволяє громадянам з різних регіонів отримувати землю де завгодно. Така норма покриває численні корупційні схеми, що на сьогодні продовжують діяти в Держземагентстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ