Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Львові судитимуть журналіста, батька бійця АТО

У тіні ескалації війни на сході України команда міського голови Львова Андрія Садового взялася за зачистку журналіста Костянтина Чаваги, батька бійця АТО. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написав журналіст, член Національної спілки журналістів України Костянтин Чавага.

Подаємо текст повідомлення без змін:

Завтра, 29 серпня 2014 р., о 11.30 за сфабрикованим позовом Галицької райадміністрації мене судитимуть у Галицькому районного суді. Андрій Садовий, котрий публічно демонструє свою турботу про учасників Майдану і АТО, тим часом всіляко продовжує приховувати колишню міськрадівську квартиру готельного типу у м. Львові по вул. Коперніка 23, кв. 7 замість того, щоби віддати родинам жертв Майдану і АТО, котрі потребують покращення житла. Натомість прихованим готельчиком без жодних на квартиру документів чомусь заволоділа донька чиновниці Львівської ОДА Садлівської Ірини - Садлівська Олеся. Після того, як я це оприлюднив у соціальній мережі і запропонував надати черговикам чи постраждалим вказане житло, яке належить громаді міста Львова, Галицька райадміністрація у відповідь на заяву Садлівської Олесі підготувала проти мене судовий позов, а невдовзі вчинено напад на нашу квартиру і пограбовано всю мою оргтехніку і відзнаки за журналістську працю. Попри запевнення керівництва Львівської обласної й Галицької районної міліції взяти розслідування справи під особистий контроль, за три місяці, що минули, досі жодної з вкрадених речей мені не повернено.

Галицька райадміністрація м. Львова, яка вже не перший рік ущемлює мої права, протягом всього літа відволікає мене від журналістьскої діяльності й волотерських справ судовими засіданнями, жодного разу на них не з’явившись. «Найміть собі представника або адвоката, як не маєте часу» - порадили в райадміністрації, натякнувши на можливість ще одного позову проти мене. Очевидно, що мають на це відповідні кошти і вказівку, замість допомогти мешканцям відремонтувати аварійний житловий фонд чи зайнятися нагальними справами у цей тривожний для нашої держави час.

Як громадянин міста Львова і батько сина, котрий упродовж двох місяців боровся на Майдані, а далі добровільно пішов захищати Українську державу й вже тривалий час перебуває в зоні АТО, привселюдно звертаюся до міського голови Львова пана Андрія Садового: Припиніть мене зачищати, безпідставно тягати по судах, і нехай ще одним видимим знаком Вашої турботи про сучасних борців за незалежність України стане передання не потрібної міській владі «квартири готельного типу для зарубіжних гостей міста» котрійсь із найбільш потребуючих львівських сімей наших героїв. Подивіться навколо, скільки поранених і скалічених на Майдані й на війні, котрі тісняться з родиною в однокімнатних квартирах. Вам можуть не подобатися мої публікації, але на минулих виборах міського голови Львова я голосував за Вас, тому й вимагаю.

Запрошую всіх не байдужих на судове засідання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ