Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Системи ППО бойовиків базувалися в районі Суходольська

Сьогодні, 28 серпня, посол США Джеффрі Пайєтт підтвердив на своїй сторінці у Twitter наявність у терористів, що є на території України, новітніх систем ППО. Зокрема йдеться про зенітно-ракетні системи «Панцир» за класифікацією НАТО SА-22. Про наявність у бойовиків ППО ми повідомляли військове керівництво та РНБО ще два місяці тому, коли наполегливо доводили інформацію про перекидання через кордон цих систем. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив голова громадської організації ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

За його словами, на прикладах збитих ще з ПЗРК терористами українських літаків, фактично доведені факти існування новітніх систем ППО.

«Ці системи ППО базувалися в районі міста Суходольська. Дві з цих систем, за інформацією наших розвідгруп, були знищені авіацією, але постає питання, чому РНБО так наполегливо не помічало присутності цих систем на території України? Так само лише після застосування проти бійців 80-ї бригади системи реактивного вогню «Торнода» РНБО нарешті було змушена під тиском незаперечних фактів, визнати їхнє існування. Вся інформація, яку ми подаємо, має підтвердження. Однак в Україні навіть факт зовнішньої агресії визнають після того, як це підтверджує Пентагон, що наводить на сумні роздуми. Виникає питання, чи то українське військове командування не хоче визнавати факту агресії, чи просто роблять вигляд, що її нема», - сказав Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ