Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російські танки за 20 км від Маріуполя

Поблизу Маріуполя росіяни готують черговий плацдарм для просування вглиб країни. Там зафіксовано 60 танків, готових рушити на приморське місто. Зараз солдати перефарбовують техніку в кольори так званої "Новоросії".

Про це йшлося у сюжеті ТСН.

У цей момент російські бойові групи вирушають із Новоазовська на Маріуполь. Вони обстріляли з мінометів блокпост українських силовиків у селі Безіменне – наші бійці відступили до міста, бо фактично відповісти нічим.

За даними розвідки, росіяни закріпилися в цьому селі і тепер перебувають за 20 км від Маріуполя. Наші військові – 9-й батальйон тероборони, прикордонники, нацгвардійці, батальйон "Дніпро-1" - прекрасно усвідомлюють, що росіяни спробують пробити коридор до Криму.

"Нам приходиться постійно змінювати позиції, тому що корегувальники наводять на нас вогонь супротивника. Ми тільки що затримали корегувальника, який наводив на нас установку "Град", - розповідає один з українських бійців. 

"З боку Росії зайшло 50 танків, а в нас 7 РПГ. Усе, більше нічого в нас проти танків немає. Є іще "Мухи" та АКМ 62-го року випуску", - каже інший військовий. 

Наші солдати стверджують, що ніякі "ополченці" проти них не воюють.  "Йде російське вторгнення, це однозначно. Ми вчора в цьому пересвідчилися, коли в Новоазовськ увійшли російські танки, з російськими прапорами та солдатами", - розповідають військові.

Російські солдати заблокували захоплене місто Новоазовськ і не дозволяють нікому виїхати в бік України і доправлять вимушених переселенців тільки до Росії. Вони обстріляли автобус, який намагався вивезти дітей з Новоазовська. На щастя, обійшлося без жертв.  У місті до тисячі російських військових, переважно з Кавказу та далекосхідних регіонів. 

Тим часом наші бійці з Іловайська повідомляють, що вони в подвійному оточенні, в них закінчуються боєприпаси, вода і їжа. 

Нагадаємо, тисячі жителів Маріуполя вийшли на мітинг проти російської агресії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ