Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Псковському депутату, який розслідував смерть десантників, проломили голову

Депутата Псковських обласних зборів, главу місцевого відділення партії "Яблуко" журналіста Лева Шлосберга, який розслідував загибель псковських десантників, побили невідомі.

Про це написав у своєму "Твіттері" лідер "Яблука" Сергій Мітрохін, передає Бі-бі-сі.

"Напад на Льва Шлосберга, швидше за все, пов'язаний з його розслідуванням загибелі псковських десантників", - зазначив Мірохін.

Колега Шлосберга журналіст Олексій Семенов розповів, що напад стався у п'ятницю близько 23:00. За словами Семенова, вони мали зустрітися зі Шлосбергом біля будинку депутата. Він побачив Шлосберга, коли той йшов хитаючись, схопившись за голову, його обличчя і одяг були забруднені кров'ю.

За словами постраждалого, його ударили по голові, зайшовши зі спини, але він встиг розгледіти, що нападників було троє. Свідком нападу став випадковий перехожий.

Зараз депутат перебуває в обласній лікарні, у нього діагностована черепномозкова травма і часткова втрата пам'яті.

Журналісти і блогери вже більш як тиждень розслідують повідомлення про те, що російські десантники із Пскова нібито опинилися в зоні бойових дій в Україні, деякі військові загинули або потрапили у полон. А першою про похорон російських десантників повідомила газета "Псковская губерния", директором якої є Лев Шлосберг.

Цей вже не перший напад на журналістів, які займаються цією темою. Минулого вівторка біля кладовища під Псковом, де поховано загиблих за нез‘ясованих обставинах російських десантників, невідомі напали на кореспондентів Володимира Роменського з телеканалу "Дождь" та Іллю Васюніна, який представляє онлайн-видання "Російська планета".

Того ж дня стало відомо про напад у Пскові двох невідомих на головного редактора петербурзького агентства "Телеграф" Сергія Ковальченка, у якого забрали фотоапарат.

Про погрози на адресу журналістів, які розслідують загибель російських десантників, говорить і кореспондент петербурзького видання "Фонтанка.ру" Ірина Тумакова.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ