Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Херсоні прощались із загиблими під Іловайськом добровольцями

В останню путь провели у Херсоні трьох загиблих у зоні АТО земляків. І усі троє загинули у бою під Іловайском на Донеччині. Попрощатися з воїнами прийшло понад дві тисячі херсонців.

Своїх земляків херсонці проводжали на Схід 19 серпня, на Спаса. Не минуло й тижня, як усе місто сколихнула новина: під Іловайском загинув командир батальйону "Херсон" Руслан Сторчеус та його побратими – Олег Пешков і Максим Жеков.

Руслану Сторчеусу було 35 років. Юрист за освітою, він був активним учасником Євромайдану. Після подій у Криму і наступу терористів на Сході, щирий патріот не замислюючись записався у добровольці нового батальйону "Херсон". Незабаром його призначили командиром.

Мужній та рішучий – саме таким запам'ятали Руслана товариші по службі.

25 серпня автівка, якою пересувався Руслан Сторчеус та Олег Пешков, потрапила у засідку російських диверсантів під Іловайськом. Наступного дня був смертельно поранений осколком міни ще один боєць "Херсона" Максим Жеков.

Щоб попрощатися з бійцями, херсонці стояли у черзі по кілька годин. Кажуть, вимагатимуть від влади, щоб сім'ї загиблих отримали належну допомогу від держави, а одну з вулиць міста назвали іменем комбата Сторчеуса.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ