Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

"Кінопанорама" запустить програму українських фільмів на підтримку Олега Сенцова

Київський кінотеатр "Кінопанорама" в контексті своїх громадянських ініціатив з 3 по 9 вересня запускає спеціальну програму українських фільмів. Всі виручені кошти підуть на підтримку режисера Олега Сенцова, укладеного сьогодні в російській в'язниці.

Більшість картин зняті в Україні, багато відзначені на кінофестивалях. Протягом тижня покажуть фільми: "Гамер" Олега Сенцова, "Молитва за гетьмана Мазепу" Юрія Іллєнка, "Іван Сила" Віктора Андрієнка, "Сурмач" Анатолія Матешка, "Параджанов" Олени Фетісової, "Хайтарма" Ахтема Сейтаблаєва.

Як повідомила ZN.UA директор кінотеатру Наталія Соболєва, планується виручка в розмірі 50 тис. грн - і всі ці гроші підуть на підтримку молодого режисера.

"Його ім'я сьогодні у всіх на слуху, - сказала Соболєва. - І добре, що прізвище "Сенцов" звучить так голосно. Адже молодий театральний режисер Павло Юров, який був на одному з вечорів у "Кінопанорамі" (буквально через два дні після звільнення з полону), розповідав, що тільки завдяки активності в ЗМІ йому "жилося" в ув'язненні кілька легше. Як виявилося, Юрова "особистим бранцем Гиркина", з ним і спілкувалися трохи краще, мабуть, готували до обміну на когось дуже серйозного. Так і з Сенцовым".

"Сподіваюся, завдяки активності медіа і кінематографістів йому - навіть у неволі - буде трішки легше. Потрібно зробити все, щоб витягнути його звідти. І не тільки його...", - зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ