Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Німці не допоможуть Україні

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель унеможливила поставки німецької зброї в Україну.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Після закінчення саміту ЄС у Брюсселі в ніч на неділю, 31 серпня, глава уряду ФРН пояснила: підтримка Києва озброєнням "створила б враження, що український конфлікт можна вирішити військовим шляхом".

При цьому Меркель додала, що не вважає таке рішення правильним, а позиція Німеччини з цього питання не зміниться і на майбутньому 4 і 5 вересня саміті НАТО в Уельсі.

Водночас, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн застерегла від військового втручання Заходу в український конфлікт. "Перевірка на міцність для Заходу полягає в тому, щоб за допомогою дипломатії і економічного тиску змусити Росію піти на поступки", - заявила вона. На думку глави оборонного відомства ФРН, використання військових засобів загрожує війною з Росією.

Президент Франції Франсуа Олланд переконаний, що ЄС має шукати політичне рішення кризи в Україні, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Щодо військової допомоги (Україні), те про що ми маємо просити - про припинення вогню. І це те, чого ми просимо у Росії: не поставляти більше зброї", - сказав французький президент.

Олланд відзначив важливість надання гуманітарної допомоги регіонам східної України, постраждалим внаслідок російсько-української кризи.

Раніше президент Литви Даля Грібаускайте закликала підтримати українських силовиків зброєю для перемоги над сепаратистами на сході країни. За її словами, військова допомога потрібна, "оскільки Україна зараз веде війну в ім'я усієї Європи".

Як заявив напередодні Президент України Петро Порошенко, одним із результатів візиту у Брюссель стали домовленості з багатьма країнами-членами ЄС про активізацію військово-технічного співробітництва. При цьому він відзначив, що деякі країни Європи готові надати Україні нелетальну зброю.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ