Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Парламент повинен невідкладно ухвалити зміни до закону про вибори, щоб мешканці Донбасу змогли проголосувати

"УДАР" наполягає на невідкладному розгляді змін до виборчого законодавства з тим, щоб забезпечити голосування на дострокових парламентських виборах мешканців Донбасу. Про це заявив лідер фракції «УДАР» Віталій Ковальчук під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій та груп у голови Верховної Ради. Повідомила прес-служба партії.

«Вкрай важливо ухвалити зміни до закону про вибори, які визначать, як і де голосують виборці на територіях, де триває антитерористична операція та на окупованих територіях», - сказав Ковальчук.

Водночас, наголосив він, перед цим парламент повинен зробити ще одну спробу з ухвалення нового виборчого закону, який передбачає проведення виборів за пропорційною системою з відкритими списками. Крім того, зауважив Ковальчук, парламент повинен ухвалити рішення про зменшення витрати з бюджету на проведення виборів.

Лідер фракції «УДАР» наголосив, що парламент повинен уникати популізму в ухваленні рішень, зважаючи на оголошення дострокових виборів, та приймати тільки ті законопроекти, які дійсно потрібні. «Ми повинні ухвалювати закони, які мають працювати, а не будуть мертвими і декларативними», - сказав він.

Крім того, зазначив Віталій Ковальчук, парламент повинен ухвалити закон про очищення влади. На переконання лідера фракції «УДАР», в сесійну залу має бути внесений опрацьований робочою групою та комітетом узгоджений законопроект.

Також «УДАР» наполягає на ухваленні в другому читанні закону про благодійну діяльність, який полегшить роботу волонтерів, що допомагають бійцям в зоні АТО та вимушеним переселенцям з зони бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ