Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогорічний набір до Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного є вдвічі більшим ніж торік

Сьогодні, 1 вересня, у Львові в Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного відбулися урочистості, приурочені до Дня знань. Взяв участь у заходах та привітав військових курсантів з початком нового навчального року депутат Львівської обласної ради – голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик.

Звертаючись до тих, хто вирішив своє майбутнє присвятити військовій справі та вступив на навчання в одну з найкращих військових Академій нашої держави, Ярослав Качмарик зазначив: «Висловлюємо нині Вам велику вдячність, що обрали професію військового. Звісно, це нелегка робота, а подекуди і небезпечна. Особливо бачимо це через події, які розгортаються на сході нашої держави. Там сьогодні гинуть Ваші товариші – люди, які хочуть і роблять все для того, аби наша земля була українською.

Сьогодні закликаю Вас згадати свою першу вчительку, рідну хату, вклонитися низько батькам і сміливо вирушити в країну знань, де є все те, що зробить Вас сильними і мужніми! Ще раз дякуємо, що Ви обрали саме цю професію. Щодень Вашої старанної роботи – навчання в Академії – лише допоможуть нашій державі стати сильнішою і більше захищеною».

За словами начальника Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Павла Ткачука, сьогодні до лав цього навчального закладу вступили 42 молоді особи, які вже мають бойовий досвід, оскільки побували в зоні ведення бойових дій під час проведення АТО. Також на сході захищали незалежність України і представники викладацького складу Академії.

Павло Ткачук наголосив, що за бойові заслуги, а ще – за проявлені мужність та відвагу під час бойових дій на сході України понад 40 випускників Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного отримали високі державні нагороди. Відзнакою також було нагороджено одного із випускників цього вишу Євгена Зеленського, але, на превеликий жаль, – посмертно.

Військове керівництво наголошує, що цьогорічний набір на навчання в Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного є вдвічі більшим, ніж торік. Все це свідчить про активну громадянську позицію молодих людей та їх велике бажання здобути військовий фах і стати на захист Української держави.

Ще варто відзначити, що в Академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного вступили не лише жителі Західної України, але й громадяни з інших регіонів нашої держави. До прикладу, лави цього навчального закладу поповнила жителька міста Слов’янськ Донецької області – міста, за яке ще недавно боролися українські військовослужбовці, зокрема, випускники львівської Академії, здобувши там перемогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ