Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Середня школа №27 звернулась до міської ради щодо присвоєння навчальному закладу імені Юрія Вербицького

Працівники школи подали лист-клопотання до Львівської міської ради щодо присвоєння навчальному закладу імені Юрія Вербицького, героя Небесної сотні. Цим вони хочуть вшанувати пам'ять свого випускника, що загинув під час революції гідності на Майдані Незалежності в Києві. Про це в коментарі журналісту Гал-Інфо розповіла Наталія Куліш, заступник директора школи №27 з виховної роботи.

"Ми скерували лист до міської ради з проханням надати школі ім'я Юрія Вербицького, адже він був нашим учнем, навчаючись тут з 70-го по 80-й рік", - розповіла Наталія Куліш.

Окрім того, сьогодні. 1 вересня, під час урочистих заходів на фасаді школи встановлять меморіальну дошку. "Табличку нам подарувала партія "Молода Батьківщина". Ми не робили її за свої гроші. Вигляд цієї таблички нам сподобався своєю лаконічністю та строгістю. Ми хочемо вшанувати пам'ять нашого випускника, котрий віддав своє життя в боротьбі за Україну", - додала Наталія Куліш.

Урочисті заходи відбудуться в листопаді, на річницю "Майдану". Працівники школи планують запросити Ігоря Луценко, котрий був присутній під час поранення Юрія Вербицького, а також ніс його на своїх плечах. Окрім того, запросять брата Юрія Вербицького. Тоді ж планують урочисто освятити меморіальну дошку.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ