Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Норвегія готова значно збільшити підтримку реформ в Україні

1 вересня Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з Міністром закордонних справ Королівства Норвегія Бьорге Бренде та Міністром у справах Європи цієї країни Відаром Хельгесеном, які перебувають в Україні з робочим візитом. Повідомили в МЗС.

Павло Клімкін висловив вдячність за рішучу підтримку Норвегією суверенітету та територіальної цілісності України та поінформував норвезьку сторону про останній розвиток подій на Сході України у контексті триваючої агресії з боку Російської Федерації. Окрема увага була приділена крокам українського Уряду з метою стабілізації економічного становища та реалізації реформ.

Бьорге Бренде підтвердив солідарність Норвегії з Україною та наголосив на готовності надавати подальшу підтримку нашій країні у здійсненні реформ. У цьому контексті було оголошено про чотирикратне збільшення фінансової допомоги Україні  (до 25,5 млн. дол. США), а також додаткове виділення гуманітарної допомоги для подолання наслідків діяльності терористичних угруповань у східній Україні.

Сторони обговорили першочергові питання двостороннього порядку денного у політичній і торговельно-економічній сферах. Було відзначено важливе значення запланованого на листопад ц.р. першого в історії двосторонніх відносин візиту в Україну Прем’єр-міністра Норвегії Е.Солберг для подальшого поглиблення співробітництва між двома країнами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ