Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Столітні корпуси університету не можуть залишатися без опалення взимку, - ректор

Цього року всі заклади освіти повинні з метою економії енергоресурсів вжити певних заходів. У Львівському національному університеті імені Івана Франка ще не визначились із тривалістю зимових канікул для студентів. Про це сьогодні, 1 вересня, під час прес-конференції розповів ректор університету, професор Володимир Мельник.

«Ми вивчаємо питання енергозбереження. Виявляється, що десь в окремих корпусах немає вікон, на горищі нема вікон, і ми розуміємо, що це все питання збереження тепла взику. Міносвіти рекомендує збільшити канікули для студентів до 4 тижнів взимку. Ми думаємо над цим. Проблема в іншому, у нас 80 корпусів університету мають 100 років і більше, і вони повинні обігріватися», - наголосив Володимир Мельник.

Ректор наголосив, що університет також має ботанічний сад із рідкісними видами рослин, які потребують особливого догляду, і вони не можуть залишитися без тепла.

Він також додав, що для того, щоб вирішити питання із навчанням взимку, будуть вивчати резерви. Як варіант забезпечення виконання навчального плану – це додаткові пари та навчання по суботах.

«У нас в рік іде 10 млн грн на оплату комунальних послуг. Через війну на Сході видатки на університет з держбюджету ще скоротяться. Ми отримували в рік з держбюджету 205 млн грн, які йшли на захищені статті, а на розвиток університету – нуль», - зазначив ректор Володимир Мельник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ