Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Студенти Франкового університету на 65% забезпечені гуртожитками

Студенти Львівського національного університету ім. Івана Франка на сьогодні забезпечені гуртожитками на 65%. Про це сьогодні, 1 вересня, під час прес-конференції повідомив ректор Франкового університету, професор Володимир Мельник.

«Поселення в гуртожитки – це прерогатива студентського уряду та профкому. Функція декана полягає в організації процесу поселення і підпису наказу на поселення. Пріоритети надаються дітям-сиротам, інвалідам, дітям з багатодітних сімей. Тоді поселяють за віддаленістю від Львова. Тобто, заяви тих, хто проживає у зоні до 50 км від міста, взагалі не розглядаються», – зазначив Володимир Мельник.

Він наголосив, що проблему з браком місць у гуртожитках можна вирішити тільки будівництвом нових гуртожитків, але зараз на це бракує коштів.

«На сьогодні близько 700 студентів подали заяви на поселення, але їх заяви ще не задоволені», - додав ректор.

Він додав, що тим студентам, які переводились із Криму, у гуртожитку не відмовляли. Для них обладнували нові кімнати та підселяли до інших студентів. Лише вісім студентів із 109, які перевелися із Криму, відмовились від місця в гуртожитках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ