Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон «Про очищення влади» може бути винесений для остаточного ухвалення вже завтра

Закон «Про очищення влади» може бути винесений для остаточного ухвалення Верховною Радою вже завтра, 2 вересня. Тому у вівторок, 2 вересня, о 9:00 в Києві під стінами парламенту відбудеться мітинг на підтримку люстраційного законопроекту «Про очищення влади» (4359а). Ініціатори акції Громадський люстраційний комітет та політична партія «ВОЛЯ». Про це повідомила прес-служба партії «ВОЛЯ».

Люстраційний законопроект вже прийнятий за основу, українські та закордонні експерти надали свої рекомендації щодо його вдосконалення, які можуть голосуватися при розгляді документу у другому читанні у форматі правок.

Партійці «ВОЛІ» та активісти Громадського люстраційного комітету закликають лідерів фракцій та Голову Верховної Ради не зволікати із розглядом законопроекту «Про очищення влади», і з його ухваленням розпочати люстрацію.

Нагадаємо, що законопроект «Про очищення влади» передбачає, що суди, прокуратура, СБУ, міліція та державна служба мають бути реформовані за стандартами Євросоюзу, внаслідок чого їхня чисельність має бути різко скорочена, а зарплати – збільшені.

Ухвалення законопроекту позбавить права працювати у владі посадовців, які:

· не можуть пояснити походження свого майна, чи майна своїх родин;

· словами чи діями підтримували зазіхання на нашу територіальну цілісність;

· під час Майдану були начальниками і не написали заяву про звільнення;

· які є вихідцями з КДБ або очолювали компартійні та комсомольські організації;

Набрати нових суддів, прокурорів, міліціонерів, чиновників на заміну звільненим - відповідно до законотворчої ініціативи, пропонується виключно через відкриті конкурси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ