Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Матері військових з 80-ї та 24-ї бригади пікетували міську раду

1 вересня, матері військових, прийшли з пікетом під стіни міської ради. Вони вимагали надати інформацію про місце знаходження їхніх дітей, котрі уже понад три дні не виходять на зв'язок.

На зустріч з матерями запросили представників 80-ї аеромобільної бригади, та 24-ї механізованої бригади. Вони розповіли про ситуацію, що склалася під час відступу українських військових з Луганського аеропорту.

За словами військових, наразі є зв'язок лише з тими бійцями котрі вийшли з оточення та дістались опорних баз, розташованих в тилу українського війська. Мобільний зв'язок із передовою відсутній, адже є загроза, що терористи наводитимуть ракети по сигналу мобільного телефону.

Окрім того, на зустрічі був присутній мер Львова, Андрій Садовий. Разом із матерями він поцікавився чому не проводиться ротація військових, котрі понад шість місяців перебували в Луганському аеропорту. «Я пропоную, аби ми склали звернення до Міністерства оборони, до Головнокомандуючого та інших відповідальних осіб, з вимогою провести ротацію хлопців, котрі перебувають на сході з 8 березня без відпочинку», - зазначив Андрій Іванович.

На зустрічі з матерями у міській раді, було також оголошено оновлений список солдат, що вийшли з оточення або були поранені під час відступу. За останньою інформацією в бункері аеропорту залишається близько ста військовослужбовців. Вони ведуть бій з нерівними силами супротивника, що захопили аеропорт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ