Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За час російської окупації у ЛНУ ім. І.Франка перевелось 109 студентів з Криму та 30 - з Донбасу

Від початку російської агресії із кримських вишів у Львівський національний університет ім. Івана Франка перевелось 109 студентів. Після подій на Сході України ще 30 осіб перевелось із вишів Донецької та Луганської областей. Загалом під час вступної кампанії цього року у Франковий університет було подано більше як 60 тис. заяв, з яких - 46 тис. заяв – на перший курс. Понад 8 150 студентів денної і заочної форми навчання зараховано в університет.

Про це учора, 1 вересня, від час прес-конференції розповів ректор Львівської національного університету ім. І. Франка, професор Володимир Мельник.

За його словами, процес переведення студентів з вишів Криму почався раніше.

«На сьогодні до нашого університету перевелось 109 студентів. Головна проблема, що університети не надали студентам усіх необхідних документів. У більшості випадків вони приїздили до нас із студентським квитком, що викликало певні труднощі», – зазначив Володимир Мельник.

Ще однією проблемою ректор назвав складання академрізниці.

Ректор Франкового університету здивувався надмірній увазі  у вишах Криму такому предмету, як «Історія країн СНД», і відсутності у навчальних планах значно важливіших предметів.

За його словами, студенти, які переводились із Таврійського університету на філософський факультет ЛНУ ім. І. Франка, повинні був скласти додатково академрізницю у 18 предметів.

Однак, як наголосив ректор, студентам університет не відмовляв у переведенні.

«Ми могли рекомендувати студенту інший університет, де є та ж спеціальність, на якій він навчався до цих подій. Ми розуміємо, що неправильно просто дати диплом людині з Криму тільки через такі обставини. Це злочин в першу чергу проти неї, бо її треба навчити», – наголосив Володимир Мельник.

Також він зазначив, що із вузів Донецької та Луганської областей у Франковий університету вже перевелось 30 осіб.

За його словами, були випадки, коли люди навіть не мали оригіналу атестату, тому працівники університету намагалися знайти ці документи через єдину базу.

«За тих умов, які нині є в Луганську та Донецьку ,відправляти молоду людину туди за документами ми не можемо», – наголосив ректор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ