Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прогнози на вибори робити складно, але виборці можуть в останні момент протрезвіти від Ляшка, - політолог

Прогноз щодо того, наскільки оновиться після виборів парламент, робити досить важко, зважаючи на екстремальні умови, в яких ці вибори будуть проводитися. Про це сьогодні, 2 вересня, під час прес-конференції розповів політолог Ігор Танчин.

"Симпатії виборців можуть змінюватися за кілька днів. Усе буде залежати від ситуації на фронті. Якщо вона різко погіршиться, і люди звинувачуватимуть у цьому головнокумандуючого, то рейтинг його політичної сили може впасти і навпаки", - пояснив політолог.

За словами Танчина, питання успіху політичних сил тісно пов'язані з питаннями війни та зовнішньополітичними питаннями.

"Окрім того, багато областей перебувають в екстримальних умовах проживання. Так, Дніпропетровська має досить суттєвий вплив губернатора. Роль адмінресурсу буде принципово інакшою, ніж на президентських виборах. Ми маємо стільки змінних та невідомих, що прогноз зробити практично неможливо", - додав політолог.

Він зазначив: "Президент хотів би отримати 30% своїх людей у парламенті. Соціологія показує, що рейтинг Партії регіонів та КПУ є дуже низьким, але Партія регіонів вже почала множитись на політичні сили, які будуть грати на цьому електорат ньому полі".

Політолог припускає, що до парламенту пройдуть: Блок Порошенка, ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", партія Ляшка.

"Політична сила Ляшка - це цікавий тест, адже кожній тверезомислячій людині розуміло, що це дута політична сила. За неї може проголосувати протестний електорат", - сказав політолог.

Він також не виключає, що у виборчих кабінках люди можуть змінити свою думку і не голосувати за партію Ляшка.

Комуністам Ігор Танчин радить задуматись над тим, чи вони збережеться, як партія взагалі. Політолог вважає, що КПУ може взагалі не потрапити у новий парламент. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ