Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія перейшла до відкритого збройного вторгнення в Україну, – МЗС

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Росія перейшла до відкритого збройного вторгнення на територію України.

«Упродовж останнього тижня ситуація на сході України кардинально змінилася. РФ від прихованої війни перейшла до відкритого збройного вторгнення на територію України», – зазначив речник МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, на території України діє не менше ніж чотири батальйонно-тактичні групи Збройних сил Росії. «Ми розцінюємо це як зухвалий акт агресії. У цій ситуації Україна вживатиме всіх заходів для реалізації свого невідʼємного права на самооборону, зокрема, відповідно до статті 51 статуту ООН», – наголосив речник МЗС.

За словами Перебийноса, «своїми діями Росія намагається дестабілізувати не лише Україну, а й увесь регіон». Речник МЗС додав, що російські військові і далі обстрілюють блокпости сил АТО, міста та цивільний транспорт. «У звʼязку з цим МЗС України висловило черговий протест російській стороні», – додав Євген Перебийніс і повідомив, що офіційний Київ направив у Москву ноту з приводу грубого порушення Росією норм і принципів міжнародного права.

Росія не підтверджує дані про присутність на Донбасі її військових. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров раніше заявляв, що у міжнародної спільноти немає доказів російської військової присутності. Водночас постпред Росії в ООН Віталій Чуркін повідомив, що на Донбасі є російські «добровольці».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ