Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові волонтерам, які допомагають військовим, запропонували створити єдиний координаційний центр

Волонтерам, які займаються допомогою військовим, запропонували створити єдиний координаційний центр (координаційну раду). Ідея створення такого Центру виникла на зустрічі з волонтерами, яку зініціював та провів сьогодні, 2 вересня, т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський. На зустріч прийшли представники понад 30 об’єднань волонтерів. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Ми без жодних обмежень запрошували волонтерські організації, щоб напрацювати діалог взаємодії і консолідації зусиль між владою та волонтерським рухом… Незважаючи на підвищені тони і великий шквал емоцій, ми виробили достатньо конструктивні речі», – повідомив Юрій Турянський.

Насамперед – це єдиний координаційний центр. У ньому волонтери мають працювати по напрямках і координувати роботу між собою. Наприклад, медицина.

«Людина, яка розуміє проблематику медичного забезпечення нашої армії, відповідає за медицину, входить у координаційну раду. Вона отримує побажання від волонтерських організацій, які спеціалізуються на медичному забезпеченні, працює з ними і тільки за одним напрямком.

Є ідея, щоб у координаційний центр ввійшов юрист. Він надаватиме юридичну допомогу матерям, дружинам військових, які перебувають в зоні АТО або повернулись. Також він співпрацюватиме з іншими волонтерами, які займаються юрдопомогою військовим», – пояснив Юрій Турянський.

Окрім того, у Львівській ОДА відповідальним за узагальнення пропозицій від волонтерів визначено Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. Свої ідеї волонтери можуть надсилати на електронну адресу [email protected].

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ