Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нинішня Верховна Рада має піти на політичну пенсію

Нездатність змінити виборче законодавство ще раз засвідчує, що нинішня Верховна Рада має піти на політичну пенсію. Про це в ефірі Українського радіо заявив народний депутат від «УДАРу» Павло Розенко. Повідомили в УДАРі.

«Це також підтверджує правильність дій фракції "УДАР", яка ініціювала передчасні вибори, й абсолютну правильність указу Президента про розпуск Верховної Ради», - додав депутат.

За його словами, за зміну виборчого законодавства сьогодні готові голосувати лише демократичні фракції парламенту. «Давайте говорити відверто: абсолютна більшість Партії регіонів, представники комуністичної партії, колишні позафракційні мажоритарники зробили все для того, щоб заблокувати будь-які ініціативи й залишити стару виборчу систему», - сказав Павло Розенко.

На його думку, за пропорційною системою з відкритими партійними списками, де люди голосують як за конкретну політичну силу, так і за конкретного депутата, жодних шансів у представників колишньої влади, немає. «Тому у них залишається лише одна лазівка – мажоритарні округи», - зауважив він.

Водночас, народний депутат висловив сподівання, що наступний склад Верховної Ради буде справді демократичним. «Все-таки впливу грошей, засівання гречкою, адміністративного ресурсу буде менше, ніж на попередніх виборах. Утім, є дуже великий ризик проходження деяких окремих політсил, лідери яких замість того, щоб допомагати армії, їздять в зону АТО і піаряться», - сказав «ударівець».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ