Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Патріарх Філарет: Ми хочемо миру, але миру справедливого, а значить Крим і Донбас наші, українські

Сьогодні, 12 вересня, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України прибув з візитом до Львова. Приїхав він з Осло, де відбувалася українсько-російська зустріч з приводу подій, які відбуваються на сході України. Про це Патріарх Філарет розповів під час брифінгу у Львові, повідомив кореспондент Гал-інфо.

«Ми працювали три дні і виробили документ, який влаштовує і нас, і їх. Головна мета, щоб Україні був мир і перемогла правда. Україна – миролюбива держава і добровільно відмовилася від ядерної зброї. Однак той, хто мав гарантувати їй безпеку, на неї напав. Ми хочемо миру, але миру справедливого, а це означає, що Крим – наш, український і Донбас – наш, український», – сказав Святійший Патріах.

За його словами, під час зустрічі говорили і про гуманітарну допомогу.

«Ми вітаємо бажання Росії надати переселенцям гуманітарну допомогу, але ми проти того, щоб під прикриттям гуманітарної допомоги вивозилось обладнання українських заводів. Гуманітарна допомога повинна надаватись під патронатом Червоного Хреста і тоді запитань до неї не буде», - наголосив Патріарх Філарет.

За словами Патріарха, на зустріч прибули представники не лише християнських конфесій, але й мусульмани та іудеї. Він додав, що російська сторона прибула на зустріч із боязню.

«Вони прибули з великою боязню, бо розуміли, що правда на нашому боці. Оскільки ми служителі Бога, то і в основу поклали нашу відповідальність перед Богом», - зазначив Філарет.

Він додав, що на зустрічі домовились, що діалог триватиме.  

«Як саме, ми не знаємо, але Господь приведе до нашої перемоги», – сказав Святійший Патріарх.

За його словами, на зустріч запрошували також і представників Російської православної Церкви, однак вони не прибули.

«Патріарха Кирила на зустрічі не було.  Чому вони відмовились, я достеменно не можу сказати, але в кулуарах говорили, що він боїться Філарета», – сказав Патріарх Філарет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ