Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває реєстрація учасників 7 Екуменічного соціального тижня

29 вересня – 4 жовтня у Львові відбудеться 7-ий екуменічний соціальний тиждень «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві». Організатор – Інститут екуменічних студій УКУ, за підтримки Львівської міської ради, Українського католицького університету, Національного університету «Львівська політехніка», Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради. Реєстрація учасників триває до 20 вересня 2014 року, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цьогоріч учасники форуму обговорятьєвропейський досвід становлення громадянського суспільства, звернуть особливу увагу на відповідальність журналістів, соціальних організацій та кожного окремого громадянина у часи суспільних трансформацій. Представники духовенства разом з мирянами дискутуватимуть про соціальну роль Церкви в період глибинних змін у суспільстві.

Вперше в рамках ЕСТ пройде BarCamp на тему: «Ініціативна молодь: вимога часу – потреба суспільства». Захід буде спрямований на те, щоб допомогти активним молодим людям здобути організаційні навички та усвідомити власне місце та роль  у громадянському суспільстві.

Участь у 7-му ЕСТ візьмуть такі особистості, як Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи; Соня Кошкіна, журналістка, шеф-редактор інтернет-видання «Лівий берег»; Даніель Шмідт, віце-президент фонду Бредлі; Губер де Габорі, генеральний секретар L’Oeuvre d’Orient, Франція.

Довідка.

Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – всеукраїнський суспільний Форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній Доктрині Церкви, тим самим стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ