Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виготовляють мобільні блокпости для зони АТО

Мобільні вогневі точки виготовлятимуть на одній з фірм у Львові. Бійці, які нестимуть службу в зоні АТО, вже потренувалися у збиранні тимчасових захисних споруд. Керівник міліції Львівщини Дмитро Загарія висловив сподівання, що ці блокпости врятують не одне людське життя, повідомила прес-служба ГУМВС України у Львівській області.

За словами директора фірми «Пліт» Андрія Пегитяка, конструкція є мобільною довготривалою вогневою точкою. При необхідності її можна використовувати в якості блокпосту.

Споруда має достатній ступінь захисту для того, аби захистити бійців від усіх видів стрілецької зброї. Вона складається з опалубки та бійниць для ведення вогню, а також перекриття, яке захищає бійців від вогню та осколків зверху. Споруда проста у розгортанні: на монтаж одного укріплення йде близько двох годин.

Одна мобільна вогнева точка розрахована на трьох бійців і дає змогу тримати кругову оборону. При необхідності укріплення може бути демонтоване та перенесене в інше місце.

Андрій Пегитяк зазначив, що аналоги цієї  конструкції використовувалися країнами НАТО під час бойових дій на Близькому Сході. Собівартість конструкції складає близько 20 тисяч гривень. Укріплення вже випробували на Яворівському полігоні, де воно продемонструвало непогані результати.

Працівники фірми вже мають кілька замовлень від добровольчих батальйонів, які несуть службу в зоні АТО. Один з виготовлених комплектів залишиться для тренувань, а ще один вже направляють в розташування батальйону спецпризначення «Львів», бійці якого несуть службу на сході України.

 Керівник міліції Львівщини Дмитро Загарія висловив вдячність небайдужим львів’янам за турботу про українських силовиків, змушених боронити незалежність та територіальну цілісність держави.

«Ми сподіваємося, що ці блокпости захистять та врятують не одне життя», ­­– підкреслив Дмитро Загарія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ