Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Яворівському полігоні стартували Міжнародні миротворчі навчання "Репід Трайдент-2014"

Сьогодні, 15 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулась офіційна церемонія відкриття масштабних українсько-американських тактичних навчань «Репід Трайдент - 2014». Вперше подібні навчання пройшли в Україні у 1994 році. Цьогорічні навчання стали наймасштабнішими за усі роки проведення.

Участь в навчання візьмуть близько 1 200 військовослужбовців з України, Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Канади, Болгарії, Азербайджану, Латвії, Литви, Грузії, Німеччини, Республіки Молдова, Норвегії, Польщі, Румунії, Королівства Іспанія.

Урочисте відкриття навчань відбулось на плацу Центрального містечка. Під час виконання державних гімнів України та США відбулось урочисте підняття прапорів цих країн. Прапор України піднімали військовослужбовці Національної гвардії  та морської піхоти, які залучаються до навчання у складі українського контингенту.

Керівниками навчань призначено, з українського боку полковника Олександр Сивака, та з американської – полковник Фреда Рензі. Вони здійснили обхід підрозділів країн-учасниць та привітали військових з початком навчань.

"Цього року девіз навчань "Партнерство. Безпека. Мир" звучить, як ніколи актуально не лише для України, але й для усього людства. Наша держава сьогодні протистоїть агресору, який має одну з найпотужніших армій світу та  озброєний ядерною зброєю. Для того, щоб вистояти на передовій лінії оборони демократичних цінностей, нам важливо відчувати всебічну підтримку міжнародних партнерів", - зазначив Олександр Сивак.

Основне завдання навчань Репід Трайдент – 2014 - здобути навички проведення миротворчих операцій та обмін досвідом між вояками різних країн-учасниць. Як пояснив Олександр Сивак журналістам, програма навчань була спланована іще минулого року та не включає в себе військово-тактичних навчань з метою подальшої дислокації військ в зоні АТО.

У минулі роки учасники навчання діяли за сценаріями, з практичними аналогіями яких зіштовхувались представники багатонаціональних миротворчих сил у Колишній Югославії, Республіці Ірак, Афганстані тощо. Цього річ розглядатиметься досвід ведення гібридної війни на прикладі Антитерористичної операції на сході України.

Загалом у навчанні беруть участь разом із українськими військовими близько 1200 військовослужбовців. Найбільша група – українська, яка складає близько 600 офіцерів та курсантів Академії сухопутних військ, Морської піхоти України та Національної гвардії України.

Серед закордонних учасників найбільша група від армії США – близько 200 осіб, представники Королівства Іспанія на військовий форум в Україні прибули вперше.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ