Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оксана Юринець і Юрій Николишин розпочинають «культурну революцію»

Депутат Львівської обласної ради Оксана Юринець і засновник видавництва «Апріорі» Юрій Николишин учора, 15 вересня, презентували свою громадську ініціативу «Читацький батальйон».

Метою ініціативи є, по-перше, розповсюдження і популяризація українських книжок, а, по-друге, матеріальна підтримка української армії, оскільки кошти, виручені за продаж книг, будуть перераховані на потреби солдат. У Фонд акції Юрій Николишин  вже надав різноманітної літератури на 1 млн. гривень.

За словами Оксани Юринець, цю ініціативу активно підтримали представники різних організацій, оскільки асортимент книг дуже різноманітний (від художньої літератури до путівників містом і різноманітних листівок).  «У Винниках в рамках святкування Днів кримсько-татарської культури вже було реалізовано книжок на суму понад тисячу гривень. Люди радо зголошуються допомогти на потреби армії. Завдяки такій ініціативі, вони не лише долучаються до благо чинності, а й збагачуються цікавою літературою», - зазначила депутат.

Юрій Николишин своєю чергою нагадав, що для нього реалізація такого плану – це перш за все громадянський обов’язок. «Оскільки я не можу зараз перебувати на війні, я можу допомогти фінансово. Ми вже ведемо переговори з іншими львівськими та всеукраїнським видавництвами, котрі прагнуть долучитись до акції. Нашими спільними силами ініціатива переросте з місцевої у всеукраїнську».

Про ініціативу детальніше можна ознайомитись на офіційній сторінці в Фейсбуці (www.facebook.com/chytbat), також там будуть розмішений весь асортимент книжок, які можна придбати, адреси, де це можна зробити, а також фінансові звіти про перераховані кошти. Всі книжки, що беруть участь в акції, будуть проштамповані спеціальною позначкою.

Сам Юрій Николишин під час презентації придбав «першу проштамповану книгу» і символічно передав кошти Оксані Юринець.  

Віримо, що ця громадська ініціатива знайде активну підтримку серед населення. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ