Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Департамент екології Львівської ОДА видав 257 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферу

Фахівцями відділу державної екологічної експертизи та атмосферного повітря станом на 15.09.2014 року через Управління «Дозвільний офіс» видано 257 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами (в межах затверджених нормативів граничнодопустимих викидів згідно з наказом Мінприроди України від 27.06.2012 р. № 309).

Про це Комітет екологічного порятунку України повідомили сьогодні, 16 вересня, у Департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Водночас 44 клопотань, у яких обґрунтовуються обсяги викидів для отримання вищезазначеного дозволу, повернуто на доопрацювання, що запобігло порушення суб'єктами господарювання вимог законодавства у галузі охорони атмосферного повітря. На даний час на розгляді в Департаменті знаходиться 5 пакетів документів щодо отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. 

Окрім цього, протягом згаданого періоду спеціалістами відділу регулювання використання водних ресурсів та надр видано 257 дозволів на спеціальне водокористування. 44 клопотань відхилено на доопрацювання, в зв’язку із порушенням суб’єктами господарювання вимог нормативних документів у галузі охорони і раціонального використання водних ресурсів.  На розгляді в Департаменті знаходиться 40 клопотань щодо одержання дозволів на спеціальне водокористування.

Також працівниками відділу екологічної безпеки та поводження з відходами станом на 15.09.2014 р. видано 3 дозволи на розміщення відходів та лімітів на 2015 – 2017 р.р. Департамент звертає увагу, що відповідно до ст.32 Закону України «Про відходи» суб’єктам господарювання забороняється провадити будь-яку господарську діяльність, пов’язану з утворенням відходів, без одержання від місцевих органів виконавчої влади дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами відповідно до вимог цього Закону».

Водночас повідомляємо, що на сьогоднішній день в департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації немає документів дозвільного характеру, які б розглядалися понад термін, визначений Регламентами Департаменту та Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Всі документи дозвільного характеру вивчались і видавались Департаментом відповідно до  вимог чинного природоохоронного законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ