Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівському бронетанковому заводі ремонтують спеціальну техніку для зони АТО

ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод» станом на сьогодні завантажене на 100%, при необхідності працює у вихідні дні, позаурочні години та, окремі дільниці, у три зміни. На підприємстві працює 800 осіб. За словами директора Олександра Остапця, на підприємстві ремонтують техніку для зони АТО,повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми ремонтуємо зараз спеціальну техніку, яка знадобиться після завершення всіх дій, під час перемир’я. Ми відправили  вже три одиниці. Ремонт однієї одиниці займає до двох місяців. До кінця місяці ми відремонтуємо ще як мінімум 4 такі машини, які називаються  БРЕМ-1 – броньована ремонтно-евакуаційна машина. До кінця місяця буде здано 7 одиниць у Міністерство оборони, яке оплачує цей ремонт. Маємо замовлення до кінця року, вже, в основному, сформовано оборонне замовлення на наступний рік. Кількість робіт та їх вартість відповідно буде збільшена в кілька разів.

Підприємству бракує кваліфікованих працівників та інженерів. Маємо потребу в інженерах. В останній час посилили співпрацю з Львівською політехнікою, це основний вуз, який дає нам кадри. Безпосередньо працюємо з інститутами, з кафедрами, і процес пішов. Люди проходять практику і залишаються в нас працювати», - розповів Олександр Остапець.

Нагадаємо, на підприємстві виконують роботи для МОУ, а саме: капітальний ремонт тягачів 7 од. БРЕМ -1, 12 од. двигунів В-59, 45 од. коробок К1. На кінцевій стадії підписання угоди на відновлення 5 од. інженерних машин ІМР-2М. Також виїзні бригади підприємства виконують роботи по відновленню техніки у військових частинах.

Завод веде активну роботу по виготовленню легкого бронетранспортера Дозор – Б. Станом на сьогодні повністю зварений корпус бронетранспортера та проводиться комплектація ходової частини і салону виробу. Очікується надходження комплектуючих панелі управління та навігаційного приладу.

За останні два місяці підприємство відновило бронетранспортери БТР-80 для ДП «Укроборонсервіс», БТР-60ПБ для прокуратури Львівської області, БРДМ для ГУ МВС у Львівській області. Зараз проводять капітальний ремонт 9 од. БТР-60ПБ для Західного територіального управління Держприкордонслужби.

Крім того ДП ЛБТЗ має частково документацію та всі можливості для проведення капремонту танків Т-64 всіх модифікацій (виробничі площі, кваліфікований персонал, устаткування, обладнання, новітні технології).

Виробничі потужності підприємства дозволяють виготовляти комплекти ГТВ для різних машин при забезпеченні відповідною документацією, проводити модернізацію як гусеничної, так і колісної техніки.

Довідка.

ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод» був створений за рішенням Комітету Оборони та наказом №26 по Головному Бронетанковому Управлінню 9 травня 1944 р.

50-і роки.Освоєння капремонту Т-54, Т-55, виготовлення стендового та нестандартного обладнання.

80-і роки.Освоєння танків Т-72 та спецтехніки на їх базі.

90-і роки. Ліквідація середніх танків Т-55, Т-54, Т-62.

1995-2006 рр. Початок випуску продукції на експорт. Виготовлення запчастин до БТ техніки. Освоєння і капремонт модернізованого танка Т-72Б та випуск нового українського тягача БТС-5Б на базі Т-72, виготовлення складних агрегатів до тягачів.

Освоєно випуск і складання нових видів народно-господарської продукції, та конверсійної техніки: ЛіАЗ-5256, Газель, ГТУ-1- 0,5, ЛРМЗ-460, ЛРМЗ-580, КТС-16, БМР-1, ІМР-1, ІМР-2, Т-55АМВ, Т-72Б1 і т.д. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ