Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міській дитячій лікарні передали електрохірургічне обладнання

В рамках проведення благодійної акції «День Щастя в МакДональдз», 16 вересня компанія «МакДональдз» офіційно вручила міській дитячій клінічній лікарні електрохірургічне обладнання експертного класу для електрокоагуляції фірми «Martin». Обладнання у червні передали у нейрохірургічне відділення, і відтоді медики провели вже 24 оперативні втручання з використанням цього обладнання, повідомила прес-служба Львівської міської ради.


«Ми живемо у складні часи, сьогодні всі зусилля і держави, і громадськості, і неурядових організацій спрямовані на допомогу бійцям, які захищають нашу землю. Але попри це, ми повинні знаходити можливість розвивати наші установи, тому що люди, на жаль, хворіють. Приділяючи значну увагу допомозі бійцям на фронті, ми продовжуємо роботу з подальшого розвитку впровадження сучасних технологій в наших закладах охорони здоров’я. У зв’язку зі складними фінансовими умовами, впродовж останніх років управління охорони здоров’я, заклади охорони здоров’я дуже активно працюють в напрямку публічно-приватного партнерства. Так, минулого року на засадах публічно-приватного партнерства ми відкрили відділення реабілітації, де за кошти міського бюджету було зроблено ремонт, а за кошти благодійника це відділення було наповнене обладнанням. Так само минулого року було створено відділення нейрохірургії в міській дитячій клінічній лікарні. Міська рада дала гроші на ремонт, ми підготували людей. А сьогодні завдяки благодійникам ми наповнюємо це відділення сучасним обладнанням з тим, щоб надавати дітям належну допомогу. І в інших закладах охорони здоров’я тривають такі проекти, зокрема, модернізація палати інтенсивної терапії інфарктного відділення лікарні швидкої медичної допомоги. Минулого року реалізовували приватно-публічний проект з впровадження сучасних лабораторних технологій. У міській дитячій клінічній лікарні ми зараз проводимо благодійний інвестиційний проект, який будемо презентувати у жовтні.

Нам це вдається завдяки високому рівню довіри благодійних організацій, приватних структур і інших, хто допомагає. Тому що ми працюємо чесно, прозоро, і рівень спеціалістів наших закладів охорони здоров’я викликає довіру в тих, хто дарує нам сучасне обладнання. Сьогодні, отримуючи цей сучасний апарат, компанія «МакДональдз» керувалася тим, що, по-перше, ми відкриті до прозорої співпраці, по-друге, високий рівень професіоналізму гарантує, що вартісне обладнання буде реалізоване з максимальною користю для наших пацієнтів», - зазначив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«Цього року нам було передано для експлуатації апарат для електрохірургії німецької фірми «Martin» - одного з найкращих представників на ринку такої продукції. За цей час вже було проведено більше 20 операцій з використанням обладнання. Відчуваємо різницю з тим обладнанням, яке в нас було раніше: це і надзвичайно високий рівень якості, і велика кількість режимів та функцій, що дає можливість вибрати оптимальний режим роботи при різних оперативних втручаннях у дітей різного віку – від новонароджених чи недоношених і до дітей старшого віку. Також є можливість одночасно використовувати, дублюючи, два монополярних і два біполярних інструменти, що дає змогу значно скоротити час самої операції. Обладнання є бережливим до тканин дитячого організму і навіть може страхувати від певних недоліків в хірургічній техніці. Тут є режими автопуску та автостопу, тобто апарат сам відключається, хоч може здаватися, що процес ще не завершився», - розповідає завідувач нейрохірургічного відділення Міської дитячої клінічної лікарні Костянтин Біганич.

В червні поточного року лікарня отримала електрохірургічне обладнання на суму 256 800 грн. Це обладнання використовується з моменту передачі практично при проведенні всіх оперативних втручань. За неповних три місяці проведено 24 оперативних втручання. Кошти для придбання медичного обладнання були зібрані в рамках проведення благодійної акції «День Щастя в МакДональдз-2013».

Це обладнання дозволяє:

-зменшувати травматизацію тканин;

-зменшувати крововтрату;

-скорочувати тривалість оперативного втручання. 

Завдяки компанії МакДональдз, міська дитяча клінічна лікарня за останні 5 років отримала медичне обладнання на суму 573 140 грн. Це, зокрема, системи фототерапії KLA-145 на суму 14195 грн.,  системи фототерапевтичні для лікування жовтяниці у новонароджених на суму 58800 грн., діагностично-спірометричний комплекс на суму 87 345 грн., монітори реанімаційно-хірургічні ЮМ 300Т на суму 156 000 грн.

За рік в нейрохірургічному відділенні міської дитячої клінічної лікарні лікується понад 700 дітей із нейрохірургічною патологією з Львівської області та Західного регіону України. Тут проводять понад 200 операцій дітям від новонародженого віку до 18 років. Патологія охоплює вроджені вади розвитку центральної нервової системи, травматичні ураження ЦНС та периферичної нервової системи, запальні та судинні захворювання, онкологічні захворювання.

Мета Акції «День Щастя в МакДональдз» - це не тільки надання допомоги дитячим установам, а також популяризація культури індивідуальної благодійності в Україні. 

Довідка.

«День Щастя» - міжнародна щорічна програма корпорації МакДональдз, що проводиться з 2002 року у понад 100 країнах світу. В Україні благодійна акція «День Щастя», яка має на меті допомогти дитячим медичним установам необхідним обладнанням та розвинути культуру індивідуальної благодійності, проводиться вже дванадцять років поспіль. 

За роки проведення акції компанія МакДональдз в Україні спрямувала благодійну допомогу у розмірі майже 19 млн грн на придбання медичного обладнання для більше ніж 50 дитячих лікарень України за такими напрямками: кардіологічна, реанімаційна апаратура, дефібрилятори, обладнання для надання невідкладної допомоги та лікування хвороб органів дихання, неонатологічне обладнання для виходжування недоношених немовлят.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ