Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час «Репід Трайдент-2014» зведений підрозділ «Чарлі» відпрацював елементи медичної евакуації поранених

Сьогодні, 16 вересня, учасники українсько-американського тактичного навчання «Репід Трайдент» продовжили практично відпрацьовувати елементи завдань у рамках маневрів. Так зведена рота «С», або «Чарлі», у складі взводів збройних сил Болгарії, Грузі та Азербайджану відточували навички з питань евакуації потерпілих у польових умовах, повідомила прес-група навчань «Репід Трайдент - 2014».

Керівники занять та інструктори нагадали військовим способи евакуації поранених людей за, так званим, стандартом MEDEVAC, який використовується в країнах НАТО.

За статистикою, кількість людських втрат на полі бою залежить від вчасно наданої первинної медичної допомоги, а також – від того, наскільки швидко поранений потрапить у місце, де йому буде надано кваліфіковану медичну допомогу. Саме тому, питання вивезення поранених із поля бою різними способами є одним з пріоритетних напрямків підготовки особового складу, що бере участь у навчанні.

Під час практичних занять військовослужбовці багатонаціонального підрозділу займалися пошуком потерпілих людей, надавали їм першу медичну допомогу та евакуйовували з небезпечної ділянки за допомого автомобільної техніки. Крім того армійці відпрацьовували стандартну процедури лінійного запиту засобами зв’язку на медичну евакуацію.

За словами керівника занять таку практику проходитимуть усі військові, які беруть участь у міжнародному тактичному навчанні.

— Щодня зведені підрозділи працюватимуть на визначеній ділянці 4 години, — повідомив старший офіцер навчального центру «Партнерства заради миру» майор Павло Рожко. — Заняття включають в себе, як індивідуальну підготовку кожного бійця, так і евакуаційні дії у складі підрозділу.

Кожен елемент відпрацьовується не один раз. У залежності від обставин, «пораненого» можуть доправити у безпечне місце до лікарів наземним, або іншим видом транспорту.

Відзначимо, що один з елементів заняття, що стосувався правил надання первинної медичної допомоги пораненим, а також порядку дій щодо підготовки його до транспортування у безпечне місце проводила представник Товариства Червоного Хреста міста Львова Ірина Апостолюк.

– Нам цікавий досвід армій країн-учасниць у галузі надання первинної медичної допомоги у кризових ситуаціях. Саме тому Товариство Червоного Хреста скерувало представника для участі у цьому навчанні. Зі свого боку, ми готові передавати досвід, який є у нас. До прикладу, для більш ґрунтовного проведення занять на навчальному місці, ми привезли повний комплект обладнання: ляльку-фантом, для відпрацювання штучного дихання, непрямого масажу серця, маніпуляцій з пораненим. А також навчальний інвентар, який допомагає запам’ятовувати характеристики поранень і вчитись їх правильно локалізовувати. – повідомила представник ТЧХ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ