Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Руфер Григорій Мустанг приїхав до Львова

Сьогодні, 16 вересня, відомий руфер Григорій Мустанг, який розфарбував у кольори українського прапора зірку на висотці в центрі Москви, приїхав до Львова. Як він каже, просто походити, подивитися. І опинився в кабінеті міського голови.

Вихід до преси міського голови Львова Андрія Садового і руфера Григорія Мустанга затримується хвилин на 20. Про що говорять мер і розмальовувач московських зірок у жовто-блакитний колір – не відомо. Коли вони нарешті з’являються в приймальні, перше, що каже Садовий – «Григорій – дуже хороший хлопець».

Варто додати, що ще й скромний: на всі запитання відповідав одним-двома словами.

Мер вручає йому нагороду «Золотий герб Львова».

«Коли він наступного разу робитиме свої подвиги, цей герб буде з ним», - запевнив Садовий.

- Ви збираєтеся повертатися до Росі?, - цікавляться журналісти.

- Поки що ні, - відповідає він.

- Навіщо йому повертатися до Росії, щоб його там посадили? Нехай буде в Україні, - додав Садовий.

- Ви не збираєтесь йти в політику?

- Мені пропонували, але думаю, це не найкраща ідея.

Григорій заперечив чутки про зміну свого прізвища щоб насолити Путіну, а про свій московський подвиг розповідати відмовився. Загалом же трихвилинна розмова з героєм нагадувала бліц, який більше розсмішив журналістів, ніж дав поживу для текстів.

- Куди поїдете після Львова?

- Додому.

- Ви вперше у Львові?

- Вдруге.

- До вас не підходили на вулиці, не брали автографи?

- Підходили.

- Що питали?

- Ваші документики.

- Чому саме Львів?

- Файне місто, бандерівське.

- Де ви живете?

- Вдома.

- Де дім?

Усміхається.

- Григорій мало говорить, але багато робить, - заступився за руфера Андрій Садовий.

Останній дякує, прощається і виходить. Пресі і телебаченню цього мало.

Натовп журналістів і операторів наздогнав і затиснув Мустанга в коридорі першого поверху. «Чим ви займаєтесь?», «У вас є дівчина?», «Де ви живете?»,  ­– допит тривав.

- Відпустіть мене, будь ласка – спокійно попросив він, все ще стискаючи в руках оксамитову коробочку із Золотим гербом Львова.

- Що ви збираєтеся робити у Львові?, - питання звучить десь втретє за останні 5 хвилин.

- Просто походити, подивитись. Але ви не даєте мені цього зробити, - без жодного роздратування в голосі парирував підкорювач московської висотки.

Хлопцеві і його друзям нарешті дозволити вийти на вулицю. Спроба взяти його в кільце на площі Ринок розбилася об ввічливе, проте тверде небажання ставати сенсацією місцевих новин, то ж репортерська наполегливість потроху згасала. Мустанг, люб’язно залишивши свій автограф на афішці, яку простягнула йому дівчина-фотограф, проскочив між двома чудо-поїздами і зник з поля зору.  

Довідка.

Зранку 20 серпня на шпилі сталінської висотки в Москві замайорів український синьо-жовтий прапор, а верхівка золотистої зірки на будівлі була розфарбована синьою фарбою.

Майже одразу після цього, поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних, яким загрожувало до 7 років в'язниці, але яких Таганський суд врешті відправив під домашній арешт.

Згодом Григорій Мустанг оприлюднив звернення, в якому зізнався, що це він розфарбував зірку, та заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення з арешту льотчиці Надії Савченко.

Випадок було кваліфіковано в Росії як вандалізм та хуліганство, тож Росія оголосила Мустанга в міждержавний розшук у межах країн СНД.

Опісля Григорій Мустанг продав телеканалу LifeNews відео з висотки за 5000 дол, які передав на потреби батальйону «Донбас».


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ