Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Український прапор заборонили на матчі «Бенфіка» - «Зеніт»

Група з 50 українців була зупинена португальською поліцією на вході до стадіону «Бенфіка» перед початком матчу лісабонського клубу з російським Зенітом. Повідомила прес-служба Спілки українців у Португалії.

Провівши обшук особистих речей, португальські охоронці не дозволили проходити на стадіон з українськими прапорами. Свою вимогу вони мотивували тим, що знають політичні мотиви, з якими українці ідуть на матч, і для уникнення небезпеки заборонили проносити на стадіон українську символіку.

Декому ж з кмітливих українців таки вдалося пронести прапори, але щойно вони їх спробували розгорнути під час матчу, як українців одразу вивела охорона.

Таким чином виявляється, що український прапор несе у собі потенційну небезпеку навіть у вільній Європі! Не розізлити росіян, стало вже якоюсь фобією у світі.

Українська громада у Португалії з початку Євромайдану і до теперішньої агресії Росії проти України чи не щотижня проводила акції, щоб звернути увагу португальського суспільства на події в Україні. Але незважаючи на зальну підтримку з боку пересічних португальців, виходить, що насправді санкції застосовано проти української державної символіки.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ