Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За І півріччя група PKOBankPolskiотримала понад 1,66 мільярда злотих прибутку

Консолідований фінансовий результат групи капіталу PKOBankPolski за перше півріччя поточного року склав 1 мільярд 658,1 млн. злотих, що на 7,7% більше за аналогічний період 2013 року. Лише за другий квартал 2014 року чистий прибуток групи сягнув 855,6 мільйона злотих, що на 6,6% вище порівняно з попереднім кварталом, повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Відповідно до опублікованих підсумків роботи групи PKOBankPolski за перше півріччя 2014 року, доходи групи від бізнес-діяльності за перші 6 місяців зросли на 9,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року та перевищили 5,5 мільярда злотих. При цьому чистий процентний дохід зріс на 8,8% порівняно з І півріччям 2013 року, а чистий комісійний дохід – на 3,8%. Варто відзначити, що у другому кварталі дохід PKOBankPolskiвиріс на 16% порівняно з першим кварталом завдяки збільшенню чистого процентного та чистого комісійного доходів на 11,4% та 11,1% відповідно.

Основними чинниками високих фінансових результатів стали приєднання до групи PKOBankPolskiфінансових установ Nordea в Польщі, яке позитивно вплинуло на доходи групи, істотне зміцнення позицій банку PKOBankPolskiяк лідера банківського сектора країни, а також зростання ринкової частки в провідних сегментах ринку. Так, ринкова частка групи PKOBankPolski (з урахуванням Nordea) на ринку кредитів виросла до 18,3%, а на ринку депозитів – до 17,7%. Станом на кінець 2-го кварталу 2014 року загальний обсяг виданих кредитів зріс на 19% порівняно зІ-м кварталом 2014 року – до 178 млрд. злотих, а загальний обсяг залучених депозитів клієнтів підвищився до 171,4 млрд. злотих, або на 12,3% порівняно з І-м кварталом поточного року. Консолідовані активи групи за ІІ квартал зросли на 19,3% та склали 242,3 млрд. злотих.

Залишилася на високому рівні і ефективність групи – показники ROE (віддача на капітал) та ROA (віддача на активи) станом на кінець 2-го кварталу склали відповідно 13,4% та 1,6%. Показник С/І (співвідношення витрат до доходів) склав 43,4%. Група вже більш як 3 роки утримує найвищий серед основних конкурентів рівень відсоткової маржі (станом на кінець І півріччя – 3,6%), що значно перевищує середній рівень по банківському сектору Польщі.

 «Ми не сповільнюємо темп і творимо серйозну базу до побудови довготривалих конкурентних переваг та нових джерел доходів. Процес інтеграції установ Nordeaвідбувається за планом і значно просунувся вперед, черговим етапом є концентрація на синергії. Результати і активи інтегрованих установ Nordeaвже збільшили дохід та посилили ринкові позиції групи PKOBankPolski, – говорить голова правління PKO Bank Polski Збіґнєв Яґелло.  – Водночас ми послідовно реалізуємо інші передбачені стратегією важливі проекти, серед яких – розвиток нової моделі bancassurance, створення іпотечного банку та спільного стандарту мобільних платежів».

Довідка.

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові у 1990 році, є найбільшим банком Західної України та  найбільшою польською інвестицією у банківську систему України. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку складає 99,6%. «Кредобанк» є одним з трьох українських банків, чий кредитний рейтинг з 2006 року визначає одне з найстарших рейтингових агентств світу – Standard & Poor’s. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 22-х областях України та Києві. У 2013 році «Кредобанк» увійшов до ТОП-3 найкращих регіональних банків України за версією тижневика «Контракти», а також до топ-20 найнадійніших банків України в рейтингу журналу «Кореспондент» та до першої двадцятки «найелектронніших» банків України за версією «Інвестгазети». У червні 2014 року «Кредобанк» посів четверте місце у рейтингу надійності депозитів українських банків від агентства «Стандарт-рейтинг», яке раніше підтвердило «Кредобанку» найвищий рейтинг депозитів – ua.1 за шкалою агентства, оновило короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 та підтвердило кредитний рейтинг банку за національною шкалою на рівні uaAA.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ