Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові виступить Вокально-інструментальний гурт Командування Сухопутних військ США в Європі

У Львові лунатимуть сучасні поп-рок композиції від Вокально-інструментального гурту Командування Сухопутних військ США в Європі. Концерт гурту відбудеться 21 вересня 2014 року. Розпочне концертну програму Національний президентський оркестр України о 13.00 год. Вокально-інструментальний гурт Командування Сухопутних військ США в Європі гратиме з 14.30, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Концерт відбудеться біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Це місце дуже доречне, оскільки сам пам’ятник є сценою і зараз біля нього збирається найбільше людей, у зв’язку з тим, що відбувається в нашій країні. Запрошуємо всіх у неділю о 13.00 год. Концерт розпочне Національний президентський оркестр, в рамках туру з підтримки Української армії. Наш оркестр знайшов спільну мову з військовими США. Цей концерт стане об’єднавчим і буде цінною акцією у житті міста Львова. Це не розважальний захід, а символ підтримки США України», - зазначила працівник управління культури ЛМР Богдана Брилинська.

Військовий ансамбль перебуватиме у Львові у зв’язку з міжнародним військовим навчанням «Репід трайдент-2014», яке пройде у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області.

«Коли грає музика, тоді спокій наступає і в наших серцях, і в наших душах. Дуже приємно, що у найбільших навчаннях 2014 року, які відбуваються на теренах Львівщини – «Репід трейдент-2014» – взяли участь і музичні колективи з США. Наскільки я пам’ятаю, з 2008-2010 років це вперше, коли прибуває такий колектив. Попередніми були представники італійських Збройних сил, які радували львів’ян веселою бадьорою музикою, що для шанувальників оркестрової музики було надзвичайно цікаво. Зрозуміло,  що музиканти завжди несуть в собі культуру тієї чи іншої нації, і нам приємно, що представники США будуть виступати на древніх вулицях Львова», - зазначив керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

«Як справжній друг і фанат Львова, я дуже радий, що можу бути тут і оголосити про концерт військового ансамблю США. За два дні гурт приїде до міста автобусом. Музика об’єднує людей, тому що вона перетинає кордони і мову. Я знаю, що гурт дуже радий виступати перед жителями Львова та українськими військовослужбовцями в дусі дружби, партнерства і солідарності. Виступ  відбудеться 21 вересня, і ми дуже раді, що разом з нами виступатиме Президентський військовий оркестр Збройних сил України. Звичайно, гурт буде щасливий, якщо львів’яни відвідають концерт. Дякую вам від імені гурту», - звернувся представник відділу зв’язків з громадськістю Сухопутних військ США капітан Роял Рефф.

Місце постійного базування Вокально-інструментального гурту Командування Сухопутних військ США у Європі під керівництвом капітана Аарона Моріса – військова база «Зембах Казерне», що у місті Зембах, Німеччина. Хор був створений у 1963 році з метою підняття духу особового складу за допомогою музичних виступів. Дуже швидко солдатський хор завоював серця багатьох і досяг значних успіхів у зміцненні дружніх стосунків між американською спільнотою у Європі та країнами, де базуються американські підрозділи.

У 1981 році солдатський хор об’єднався з інструментальним ансамблем Командування Сухопутних військ США у Європі. На відміну від музикантів, які одразу потрапляють у військові оркестри при вступі до лав ЗС, співакам, які служать на інших посадах в СВ, доводиться пройти жорсткий відбір на різноманітних прослуховуваннях, а потім – навчання вокалу, хореографії та театрального мистецтва. Цей ансамбль – один з лише чотирьох професійних вокально-інструментальних гуртів, що існують в Сухопутних військах США, і єдиний, який базується поза межами США.

Хор дає понад 150 концертів щороку і вже виступав у декількох країнах Європи, а  разом з музикантами, як вокально-інструментальний гурт – понад 200 концертів щороку. Гурт виступав у понад 20 країнах Європи та Близького Сходу.

 Склад військового ансамблю:

1. к-н Аарон Морріс

2. сжт. 1 кл. Метью Хем

3. сжт Амос Сімс

4. сжт Джеремайя Креймер

5. сжт Ламар Тернер

6. сжт Артур Лукомянскі

7. сжт Крістофер Джексон

8. сжт Віллард Вілсон

9. спц Джон Кілік

10. спц Крегг Зулкескі

11. спц Джозеф Дункан

12. спц Руді Беллетті

13. спц Ашіа Хантер

14. спц Кайл Річардсон

15. ст. солд. Девід Оріенте

16. ст. солд. Леронта Льюіс

17. ст. солд. Террелл Вільямс

18. ст. солд. Менді МакКрей 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ