Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На сесії повторно розглядатимуть 8 ухвал, які заветував Садовий

У четвер, 18 вересня, на пленарному засіданні сесії ЛМР повторно розглядатимуть і 8 земельних ухвал, які були прийняті на сесії 31 липня і які заветував міський голова Андрій Садовий, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Так, повторно розглядатимуть ухвалу «Про затвердження Львівському обласному кооперативному міжгосподарському об'єднанню по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок на розі вул. Варшавської – вул. Соснової. Як йдеться у зауваженнях до ухвали, в провадженні Галицького районного суду Львова знаходиться справа за позовом загальноосвітньої школи №91 Львова до Львівської міської ради, третя особа - Львівське обласне кооперативне міжгосподарське об'єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» про зобов’язання Львівську міську ради не вчиняти дій щодо затвердження ЛОКМО по АБ «Львівоблагропромбуд» проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок на розі вул. Варшавської – вул. Соснової та про призначення експертизи з питань входження частини земельної ділянки, яку планується передати ЛОКМО по АБ «Львівоблагропромбуд», в межі земельної ділянки, яка перебуває в постійному користуванні середньої загальноосвітньої школи №91. «До вирішення справи в суді, вважаю за недоцільне передавати Львівському обласному кооперативному міжгосподарському об'єднанню по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» в оренду земельні ділянки на розі вул.Варшавська – Соснової», - зазначено в зауваженні до ухвали.

Розглядатимуть і ухвалу «Про затвердження ПП «Алтекс» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Дж. Ленона, 41». В оренду підприємству передається ділянка для будівництва багатоквартирного будинку площею 0,12га. На земельній ділянці розташована споруда, яка є власністю ПП «Алтекс», площею 16,4 кв.м. «Зважаючи на те, що площа споруди є значно меншою від площі земельної ділянки, з метою наповнення міського бюджету, пропоную частину земельної ділянки на вул.Дж.Леннона, 41, вільної від забудови, реалізувати через аукціон», - йдеться в зауваженні до ухвали.

Повторно розглядатимуть ухвалу «Про внесення змін до ухвали міської ради від 21.11.2013 № 2934». Ухвала, в яку вносяться зміни від 21.11.2013р. «Про затвердження ПП «Спорт-рекреація» проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок на вул.Зеленій,273» прийнята на виконання постанови Галицького районного суду Львова від 06.08.2010р. у справі №2а-784.

Статті 258-259 Кас України визначають, що за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили, або яке належить виконати негайно, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, видається один виконавчий лист. Цей лист видається судом першої інстанції та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим ЗУ «Про виконавче провадження». Стаття 22 цього Закону встановлює, що виконавчі документи на виконання судових рішень можуть бути пред’явлені до виконання протягом року, якщо інше не передбачено законом, з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку, встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення а в разі якщо судове рішення підлягає негайному виконанню, - з наступного дня після його постановлення. Оскільки постанова Галицького районного суду від 06.08.2010р. у справі №2а-784 вступила в законну силу 16.08.2010р., то річний строк пред’явлення її до виконання сплив 16.08.2011р.

Також на земельних ділянках на вул.Зеленій, 273 які надані в оренду ПП «Спорт-рекреація», відсутні будь-які об’єкти нерухомого майна, які були б власністю ПП «Спорт-рекреація». Відтак ці земельні ділянки можуть передаватися в оренду лише за результатами проведення торгів.

«Зі змісту ухвали вбачається, що земельні ділянки передані, в тому числі, для благоустрою існуючих озер. Таким чином, належать до земель водного фонду. Пункт 4 ст.59 ЗКУ визначає, що громадянам та юридичним особам органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування із земель водного фонду можуть передаватися на умовах оренди земельні ділянки прибережних захисних смуг, смуг відведення і берегових смуг водних шляхів, озера, водосховища, інші водойми, болота та острови для сінокосіння, рибогосподарських потреб, культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей, проведення науково-дослідних робіт, догляду, розміщення та обслуговування об’єктів портової інфраструктури і гідротехнічних споруд тощо,  а також штучно створені земельні ділянки для будівництва та експлуатації об’єктів портової інфраструктури та інших об’єктів водного транспорту. Землі водного фонду можуть бути віднесені до земель морського і річкового транспорту в порядку, встановленому законом. Законодавством встановлено вичерпний перелік цілей, для яких можуть передаватися землі водного фонду. І такого цільового призначення, як благоустрій існуючих озер з будівництвом тимчасового збірно-розбірного закладу харчування – не передбачено.

Крім того, в провадженні Львівського окружного адміністративного суду знаходиться справа за позовом заступника прокурора м.Львова до ЛМР, третя лслбв – ПП «Спорт-рекреація» про скасування ухвали ЛМР від 21.11.2013р. №2934 «Про затвердження ПП «Спорт-рекреація» проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок на вул.Зеленій,273», - йдеться в зауваженні до ухвали. Міський голова вважає за недоцільне вносити зміни до ухвали міської ради від 21.11.2013 №2934 до вирішення справи в суді.

Заветована і ухвала «Про продовження фізичній особі – підприємцю Москві Б. М. терміну оренди земельної ділянки на вул. Пасічній – вул. Пирогівці». Термін оренди вказаної земельної ділянки закінчився ще 27.12.2012р. ЇЇ орендував Москва Б.М. для будівництва та оздоровчого центру площею 0,0550га, в тому числі 0,0105га у межах червоних ліній без права будівництва.  В зауваженні до ухвали зазначено, що межі червоних ліній вулиці змінені, і з 0,0550га земельної ділянки на вул.Пасічній – вул.Пирогівці, в межах червоних ліній знаходиться вже 0,0405га, на яких заборонено капітальне будівництво

Повторно розглядатимуть ухвалу «Про зміну ТзОВ «Виробничо-будівельне підприємство «Агат» цільового призначення земельної ділянки і затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Демнянській, 3». Ухвалою змінено цільове призначення ділянки площею 0,4441га, яка перебувала в оренді ТзОВ «Виробничо-будівельне підприємство «Агат» до 1.07.2014р. на підставіі договору оренди землі, зареєстрованого у ЛМР 07.03.2006р. №С-490. Цей договір не пройшов державної реєстрації  у Львівському міському відділі Львівської регіональної філії Центру ДЗК, про що свідчить долучена до матеріалів справи копія договору оренди землі. Відповідно до чинного земельного законодавства України, право оренди виникає з моменту державної реєстрації цього права. «Враховуючи те, що право оренди ТзОВ «Виробничо-будівельне підприємство «Агат» на земельну ділянку на вул.Демнянській, 3 не пройшло державної реєстрації, вважаю, що немає підстав для зміни цільового призначення земельної ділянки», - йдеться в зауваженні до ухвали.

Заветована і ухвала «Про погодження гр.Мельник Г.З. місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул.Коломийській,18». Як було встановлено від час робочого виїзду, частина земельної ділянки на вул.Коломийській, 18 входить до площі земельної ділянки, на якій розміщено дитячий майданчик.

Розглядатимуть ухвалу «Про затвердження гр. Сисину М.І. про проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул.Круглій, 9». Дана земельна ділянка вільна від забудови, її міський голова пропонує реалізувати на конкурентних засадах з метою поповнення міського бюджету Львова.

 Розглядатимуть також ухвалу «Про погодження гр. Путас О. І. місця розташування земельних ділянок та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. Зубрівській, 1-б, вул. Зубрівській, 1-г». «Право власності на будівлі гаражу, вбиральні, майстерні набуте на підставі мирової угоди, затвердженої ухвалою Сихівського районного суду від 07.08.2013р. Мирова угода та ця ухвала в матеріалах відсутні. Відповідно до графічних матеріалів, на земельній ділянці розташовані металеві споруди, на які відсутні правовстановлюючі документи. Враховуючи викладене, вважаю за недоцільне погоджувати гр. Путас О. І. місце розташування земельних ділянок та надавати дозволи на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. Зубрівській, 1-б, вул. Зубрівській, 1-г», - йдеться в зауваженні до ухвали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ