Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У владі повинні бути фахові люди. І люстрація тут ні до чого, - М.Герман

Керівник львівського осередку Партії розвитку України Михайло Герман вважає, що питання люстрації сьогодні в Україні не стоїть. Адже у час, коли держава потребує фахових спеціалістів, зокрема у економічній та оборонній галузях, ділити людей на «своїх» та «чужих» просто неприпустимо. Таку думку М.Герман висловив після ухвалення парламентом відповідного Закону.

«Термін «люстрація» – це обряд очищення малолітніх дітей в Давній Греції і в Римі за допомогою жертвопринесення. І ключове слово в цьому контексті –  «жертвопринесення», а не очищення»,  запевнив політик.

За словами М.Германа, і без зайвих законів є зрозумілим, що багатьох людей необхідно усунути від влади за конкретні приклади корупції, хабарництва, зловживань. Однак не можна усіх ставити в одні умови, адже люди, які формально посідали посади у владі в той чи інший період, за того чи іншого президента, є досвідченими фахівцями.

«Це не демократія – це тоталітаризм! До подібних “люстрацій” вдавалися Сталін і Піночет, Сомоса і Пол-Пот. В якомусь сенсі – це соціальний геноцид за записом в трудовій книжці, що абсолютно не сприйнятно в демократичному суспільстві», - сказав М.Герман.

 Керівник львівського осередку Команди розвитку зазначає, що після Помаранчевої революції 2004 року, за наказом тодішнього президента Віктора Ющенка, з органів державної влади було примусово звільнено 25 тисяч працівників, що “зганьбили” себе якісною і наполегливою працею на користь Української держави. Внаслідок цього машина державного управління просто зупинилися, а країна занурилася в глибоку управлінську кризу, що мала незворотній характер. Сьгодні вже хочуть звільнити один мільйон осіб. Історія із «любими друзями» при владі, схоже, нічого нас не вчить», - підсумував Герман. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ