Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«ЗАСТУПитися за рідну землю – ключове завдання кожного українця», - Валерій Губерський

«Нічого не може бути важливішим за людське життя. Тому треба зробити все, аби кровопролиття на Сході зупинити повністю. Потім ми, звісно, можемо обговорювати, як нам бути далі, але перш за все треба зупинити воєнні дії та кровопролиття». Таку думку висловив керівник Львівської організації Громадське об’єднання «ЗАСТУП» Валерій Губерський у ефірі Другого телеканалу в програмі «В об’єктиві».

Водночас політик назвав Україну – суверенною і неподільною, відтак, зо його словами - це є ключовим для розгляду всіх подальших питань.

«Не можна надавати якихось інших преференцій самозванцям та самопроголошенцям, адже це означає офіційно узаконити тероризм в країні. До того ж, якщо дозволити окупованому Донбасу брати участь у виборах, то ми фактично просуваємо терористів у Верховну Раду і вони, як народні обранці, зможуть лобіювати сепаратистські інтереси», - наголосив В. Губерський.

Разом з тим, не слід забувати, що позиція Європи не є конструктивною для нас, і є небезпека таємної дипломатії, за якої ми не знаємо, чого справді очікувати від міжнародної спільноти.

До того ж вибори під дулами автоматів дуже сумнівні. Є значна частина мирного Донбасу, адже все ж таки не вся територія Луганської і Донецької областей знаходиться в зоні АТО. Тут проблем із проведення виборів не буде. А от чи є доцільним проводити вибори на території зони АТО залишається питанням.

«Можливо варто було б вичленити цю зону з процесу виборів, а залишити тільки той Донбас, який є українським в повному конституційному розумінні, бо ми водночас не можемо залишити області без їхніх представників у Верховній Раді, - зауважив політик.

На думку представника ГО «ЗАСТУП», Україна повинна чітко визначити себе у системі координат геополітики. Саме це і буде головним стримуючим фактором для агресора.

«Якщо ми в новій Верховній Раді не поставимо все на реальні Європейські рейки, не зробимо так, аби всі статті Конституції працювали, у нас нічого не зміниться. Але насамперед ми повинні до останнього тримати кордон,ключове завдання для кожного українця - заступитися за рідну землю усіма методами: економічними, політичними, військовими», - підсумував В. Губерський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ