Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європа в Україні починається з Галичини

Галичину пора повернути в Європу, від якої край було насильно відірвано 75 років тому, заявив голова ГО «Європейська галицька асамблея» Володимир Павлів під час під час прес-конференції з нагоди відкриття регіонального офісу ЄГА у Тернополі сьогодні, 17 вересня. Повідомила прес-служба ГО «Європейська галицька асамблея».

Пора повернути Галичину в Європу – голова «Європейської галицької асамблеї»

«Cьогодні 17 вересня виповнюється 75 років з того моменту, як Галичину було насильно відірвано від Європи. З того моменту ми перебуваємо у силовому полі так званого «руского міра». Досить.  Пора повернути Галичину в Європу, пора, щоб Галичина привела туди й усю Україну. Саме з такою метою ми і створили нову організацію «Європейська галицька асамблея» -  сказав Володимир Павлів.

Володимир Павлів зауважив, що в самій назві ЄГА звучить ідея того, що потрібно об’єднуватися,  принаймні,  трьом областям — Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській.  Він наголосив, що завдання громадської організації, яку він очолює, полягає у тому, щоби нарешті повернути Галичину до Європи, адже це та територія, котра найбільш готова до євроінтеграції».

Одним із головних гасел діяльності асамблеї є «Європа в Україні починається з Галичини», адже саме цей край має найстаріші в Україні традиції існування та розвитку територіальних громад, які свого часу стали підґрунтям для сучасної європейської цивілізації. 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ