Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадськість вимагає від прокурора області відповіді: чому не покараний «Беркут»?

Представники громадських організацій вимагають від прокурора Львівської області Миколи Гошовського звіту про реальний стан справ у кримінальних провадженнях відкритих опісля підриву бази Львівського «Беркуту» та втечі з викраденою зброєю кількох беркутівців 20 лютого 2013 року.

«Вчора відбулося засідання громадської ради при прокуратурі Львівської області , на якій я, за дорученням Комітету Майдану Львівщини підняв це питання. Серед документів кримінального провадження є свідчення  громадських активісти, котрі тоді тримали в облозі базу «Беркуту». Ця справа є питанням честі для прокуратури Львівської області. Ми хочемо почути від прокурора особисто чому досі винним не оголошена підозра і цю справу не передано до суду», –  коментує ситуацію Юрій Мартинюк, заступник керівника «Народної самооборони Львівщини».

«Винні у підпалі бази, які до того ж відправили на той світ двох своїх колег, досі на волі і навіть не відсторонені від виконання своїх обов’язків. Два офіцери, котрі викрали зброю і втікали з нею в той вечір також не покарані і досів при посадах. Вимагатимемо разом зі звітом прокурора з цього питання і звіт Дмитра Загарії, який пальцем не вдарив, щоб провести люстрацію у львівському «Беркуті», - наголосив  депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Нагадуємо що нещодавно газета «Високий замок» (http://www.wz.lviv.ua/ukraine/128493) поширила інформацію про те, що пожежу на базі «Беркуту» влаштували самі силовики.  Під час цього підпалу загинуло двоє людей, міліціонери Роман Кизик і Назар Мирка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ