Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Учасники АТО досі не мають юридичного статусу, ми дзвонимо командирам за підтвердженням, - Березюк

Оформлення пільг для бійців АТО нині ускладнене бюрократичними процедурами, бо вони досі не мають юридичного статусу, в тому числі і статусу учасників бойових дій. Про це сьогодні, 18 вересня, під час сесії Львівської міської ради повідомив директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олег Березюк.
За словами Березюка, працівники соціальних служб при оформленні пільг беруть на себе відповідальність і телефонують  командирам, щоб отримати інформацію про бійців. 

Депутат Львівської міської ради Валерій Варемчук зазначив, що учасники АТО повинні отримати не лише пільги зі сплати квартплати, як це є нині, а й пільги зі сплати всіх комунальних послуг і безкоштовний проїзд в транспорті. Це невеликі гроші для наших комунальних підприємств. В багатьох містах такі пільги вже є", - зауважив він.

Варемчук також запропонував надавати житло тим мешканцям міста, чії рідні загинули під час АТО. 
 
Секретар ЛМР Василт Павлюк зауважив, що варто підготувати звернення до уряду з проханням надати юридичний статус учасникам АТО. Він доручив департаменту Березюка таке звернення до кінця засідання підготувати. 

Крім того, Львівська міська рада ухвалила виділити додатково 1 млн грн на потреби армії і 200 тис. грн на перевезення учасників АТО в межах ротації. 

Як розпов Березюк, у Львові є 1 900 учасників АТО та їх сімей, з них понад 600 мають комунальні пільги, а 43 поранених отримали допомогу на лікування. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ