Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни вимагають від політиків радикальних дій, одесити – мирного вирішення

Вибори 2014 року є логічним продовженням Революції Гідності, однією із основних вимог якої були люстрація та оновлення влади. Про це під час відеомоста між Львовом і Одесою на тему: «Як вибори до Верховної Ради 26 жовтня 2014 року вплинуть на суспільно-політичні настрої Одеської і Львівської областей», який відбувається в рамках громадського мовлення (ГІТ) Львівського прес-клубу, нагадав доцент кафедри політології та міжнародних відносин НУ «Львівська політехніка» Микола Бучин.

Унаслідок цієї революції ми маємо нового президента, новий уряд. Але не маємо новий парламент. Він обраний за старим принципом, в старій кон’юнктурі і є в очах громадян найбільш антиукраїнським і антидемократичним із усіх органів влади.

- Те, що Порошенко призначив нові вибори, означає, що він виконує свої передвиборчі обіцянки, - вважає Микола Бучин.

Але, за його словами, виборці Львівщини мають зовсім інші очікування, ніж виборці сходу. На Львівщині є більш радикальні вимоги до влади: виборці хочуть, щоб влада була більш рішучою, не йшла на поступки Росії. А ось Одеса розміщена ближче до зони воєнних дій, і тому вони більше очікують на мирне вирішення конфлікту та безпечне життя.

Водночас, якщо до парламенту знову пройдуть старі політики, то громадяни об’єднаються у своїх розчаруваннях.

Крім того, Микола Бучин вважає, що хоча в Україні зараз є парламенсько-президенське правління, але новий парламент має бути пропрезидентським, бо іє загроза повернутися в 2004 рік, коли президент і прем’єр боролися за владу, що пішло не на користь країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ