Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Москаль хоче перенести ЛОДА в Сєвєродонецьк і побачити реальну картину без "прикрас"

Першочерговим завданням на посаді голови Луганської ОДА Геннадій Москаль бачить створення реальної обласної держадміністрації та визначення території, яка перебуває під контролем української влади.

Про це він повідомив у коментарі ZN.UA.

"Перше завдання — це створення обласної державної адміністрації, яка зараз фактично існує на папері в смт Сватове, і перенесення її хоча б у Сєвєродонецьк. Друге завдання — чітке визначення, що ми контролюємо, а що ні. Тобто, де діє законнообрана влада, а де контроль ЛНР", - зазначив Москаль.

Надзвичайно важливим питанням новий голова ОДА вважає також підготовку регіону до зими.

"Необхідно з'ясувати, які шахти працюють, чи є можливість вивозити вугілля на ТЕС, яка ситуація з газом, наскільки можливе переведення підприємств ТЕК на альтернативне паливо тощо. Паралельно будемо вивчати, що коїться з пенсіями, зарплатами, соціальними виплатами. Перевіримо, що можна запустити з виробництва, щоб люди працювали й отримували гроші", - сказав глава Луганської ОДА.

У його найближчих планах - об'їхати всю контрольовану Україною територію і з'ясувати, як працюють місцеві адміністрації — що вони роблять, де були під час псевдореферендумів.

"Ну і, звичайно, настрої людей. Якщо 50 відсотків із них схиляються до України, це добре. А якщо ні, треба думати, як змінювати ці настрої. Донбас ніколи не любив центральну владу, але зараз ми дійшли до критичної межі, тому слід виправляти ситуацію. Терапевтичними, м'якими методами", - сказав Москаль.

За його словами, дуже важливо "з'ясувати реальну картину на Луганщині, без будь-яких прикрас". "Бо в Київ часто йдуть "ура-рапорти" про те, що ми відбили від ЛНР частину території, і тепер тут усе гаразд. Але яких людей ми отримали — тих, хто симпатизує Україні, чи тих, хто вдень тримає дулю в кишені, а вночі береться за зброю? Ось питання!", - сказав новопризначений губернатор.

Нагадаємо, 18 вересня президент Петро Порошенко призначив Москаля головою Луганської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ