Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині середній рівень фінансування обласних програм – 48,2%

Станом на 17 вересня з обласного бюджету Львывщини фінансувались заходи 36 програм (майже 74% від загальної чисельності), на які було спрямовано 80,3 млн. грн. Середній рівень фінансування усіх програм до передбачених загальних річних обсягів – 48,2% (на 20.09.2013 – 22,9%).

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Йосиф Ситник під час наради з головами департаментів ОДА та головами постійних комісій облради щодо оптимізації обласних програм, які враховані у додатку 8 до обласного бюджету на 2015 р.

У зазначеному додатку з урахуванням внесених змін до нього, враховані 49 обласних програм, на фінансування яких у цьому році передбачено 166,6 млн. грн.

Йосиф Ситник повідомив, що у цьому році порівняно з аналогічним періодом 2013 року  значно покращилась ритмічність фінансування обласних програм.

«Так, у ІІ кварталі, було профінансовано у 2,2 рази більше коштів, аніж за квітень-червень попереднього року, а у ще незавершеному ІІІ кварталі у порівнянні з відповідним періодом торік – у 2,3 рази більше», – сказав Йосиф Ситник.

Зокрема, у цьому році починаючи з кінця квітня забезпечено виділення значних коштів (39,8 млн. грн.) на фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг. У  2013 р. зазначене фінансування розпочалося лише із середини вересня.

У цьогорічних програмах збережено високий рівень фінансування соціального захисту населення, охорони здоров’я, підтримки сім’ї і молоді тощо.

Перший заступник голови ОДА розповів, що загальну суму коштів обласного бюджету на фінансування обласних програм, які враховано у додатку 8 до обласного бюджету на 2014 рік, зменшено на 6,2 млн. грн.

«У зв’язку з напруженною ситуацією з дохідною частиною обласного бюджету, при визначенні переліку программ на 2015 рік необхідно провести оцінку їх ефективності, впливу призначеного для програми фінансового ресурсу на практичне вирішення соціально-економічних проблем області», – підкреслив Йосиф Ситник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ