Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадяни, які беруть участь у Параді вишиванок, не підуть на вибори - соціолог

Після Революції Гідності Одеса отримала зовсім іншу якісь суспільства, а політики залишилися ті ж самі. Про це під час відеомоста між Львовом і Одесою на тему: «Як вибори до Верховної Ради 26 жовтня 2014 року вплинуть на суспільно-політичні настрої Одеської і Львівської областей», який відбувся в рамках громадського мовлення (ГІТ) Львівського прес-клубу, повідомив соціолог, директор ГЩ «Європейський інститут соціальних комунікацій», громадський діяч Олександр Доброєр.

За його словами,Одеса просто змінилася на очах, стала більш патріотичною, більш згуртованою навколо національної ідеї. Але разом з тим політологи помічають дисонанс між громадським і політичним процесом. Тобто ті особи, які готові брати активну участь у громадському процесі, не готові йти у політику.

Крім того, дуже великий розрив між виборцями в селі та в місті.

- В селах, особливо на півдні Одеської області, до цього часу панує феодальне право. Всі одіозні фігури-політики, це люди, які складають певні клани і мають земельні угіддя та великий бізнес. Вони надають робочі місця селянам. І ці селяни перебувають під майже феодальним тиском у цих політиків. І вони змушують своїх підлеглих до певного вибору, - стверджує Олександр Доброєр.

А ось у містах мешканці мають більше права для свого вибору. Проте ті громадяни, які беруть участь у Параді вишиванок чи інших маршах, не підуть на вибори. Бо вони вважають, що їхній голос все одно нічого не вирішить.

На думку соціолога, на вибори підуть пенсіонери, які знов проголосують за таких осіб, як Ківалов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ