Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині митники викрили факти ухилення від сплати митних платежів при ввезенні автомобілів

Працівники Львівської митниці Міндоходів завдяки співпраці з Укрбюро Інтерполу ГУМВСУ у Львівській області викрили кілька спроб незаконного ввезення транспортних засобів. Про це повідомила прес-служба ГУ Міндоходів у Львівській області.

Так, в зону митного контролю  пункту пропуску «Рава-Руська» прибув вантажний автомобіль під керуванням гр. України, який прямував до одного з підприємств Луцька. Згідно з  поданими до митного контролю документами, відправником була естонська компанія, а вартість транспортного засобу становила майже 6 тис. євро. Однак, як з’ясували митники, справжня вартість перевищує заявлену майже в 6 разів і становить понад 37 тис. євро.

В іншому випадку  в Україну намагались ввезти пасажирський автобус за  іншими документами. Зокрема, було встановлено невідповідність відправника, одержувача та вартості транспортного засобу. Заявник намагався вдвічі зменшити вартість транспортного засобу (заявлена сума - 64 176,41 грн., встановлена - 128 727,69 гривень).

Таким чином, зловмисники намагались уникнути сплати митних платежів у повному обсязі.

Загалом, з початку року митники зафіксували 23 випадки, в яких предметами правопорушень були транспортні засоби, вартість яких майже 2,5 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ