Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Історики Донецького університету відмовилися присягати терористам

Всі співробітники кафедри історії України Донецького національного університету відмовилися присягати на вірність терористичного угруповання "ДНР".

Як повідомляють "Новини Донбасу", озброєні представники "ДНР" зайшли на кафедру історії України ДонНУ, оголосили присутнім викладачам, що кафедра припиняє своє існування, і вимагали присяги.

Разом з озброєними людьми на історичний факультет ДонНУ прибув призначений терористами ректором університету Сергій Баришніков, так званий "міністр освіти ДНР" Ігор Костенок, а також один з викладачів кафедри політології ДонНУ Кирило Черкашин, який також був озброєний автоматом.

Всіх викладачів розігнали, а приміщення кафедри опечатали. Крім того, терорист Костенок сповістив про те, що "тепер ДонНУ буде філією МГУ". Також за словами "міністра освіти ДНР", Донецький національний університет управління буде "філією РГГУ".

Як повідомлялося, 10 вересня збройні бойовики ДНР прийшли до будівлі Донецького національного університету, зайняли кабінету ректора Романа Гринюка, вилучили документи і опечатали бухгалтерію.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ