Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові представили ГО «Європейська галицька асамблея»

Сьогодні, 19 травня, у Львові відбулася презентаціядля представників ЗМІ громадської організації «Європейська галицька асамблея». Із львівськими журналістами зустрілися голова Наглядової ради ЄГА Микола Яковина та голова асамблеї Володимир Павлів. Повідомила прес-служба ГО «Європейська галицька асамблея».

Володимир Павлів зазначив, що громадські активісти з трьох галицьких областей вирішили об’єднати свої зусилля, щоб перетворити Галичину у взірцевий регіон країни, який покаже приклад євроінтеграційних сподівань українського народу.

“Ми не приймаємо ніякої політики багатовекторності. Галичина повинна бути в Європейському Союзі», - сказав Володимир Павлів. На його думку, Галичина разом з Буковиною і Закарпаттям мають великий досвід перебування у складі Європи. «У нас трохи інший досвід стосунків громадянина і влади, місцевого самоврядування, ніж в інших регіонах України. “Саме цей досвід ми повинні використати, щоб перетворити наш регіон на локомотив змін в країні”. - наголосив Володимир Павлів.

Одне з наших робочих гасел Галицької асамблеї звучить приблизно так: «Європа в Україні починається з Галичини». Ми хочемо, щоб в наших містах і селах відродилося місцеве самоврядування, щоб люди самостійно працювали над своїм майбутнім. Я розумію, що одна громадська організація не може ставити собі наскільки амбітні завдання, тому ми просимо, щоб до відновлення Галичини долучилися усі зацікавлені. Ми хочемо залучити бізнес-середовища, місцеві органи влади, галицьку молодь, релігійні організації, - усім галицьким середовищам ми пропонуємо співпрацю, - сказав Володимир Павлів. Наступне робоче гасло асамблеї - «Спільними зусиллями», адже тільки спільними зусиллями можна перетворити Галичину на передовий край.

Відповідаючи на запитання, чому назва звучить як Європейська галицька асамблея, В.Павлів підкреслив, що асамблея хочеоб’єднати зусилля трьох українських областей, щоб консолідовано будувати Європу в Україні.

«Для мене особисто дуже важливо, - зазначив Володимир Павлів, - щоб наша робота знаходила підтримку в багатьох галичан, тому ми створили і Наглядову раду Галицької Асамблеї, в яку запрошуємо людей які мають великий досвід адміністрування, співпраці з молодіжним середовищем, письменників та інших.

Голова Наглядової ради ГО «Європейська Галицька Асамблея» Микола Яковина сказав, що сповна зрозуміти завдання даної громадської організації можна якщо проаналізувати досвід восьмирічної давності: Помаранчева революція, яка дала великі сподівання і потім призвела до краху цих сподівань.

«Щоб така ситуація не повторилася сьогодні потрібно, щоб запрацювало місцеве самоврядування. Тільки взявши владу у свої руки люди можуть щось змінити. Не можна втратити цього шансу, який нам дала Революція гідності» -- наголосив він.

За його словами, після другого Майдану вже ніхто не скаже, що в Україні немає громадянського суспільства і одна з реформ, проведення яких назріло – це реформа місцевого самоврядування.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ