Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Війська РФ продовжують обстріли, стягують "Тюльпани", готують бойовиків – Тимчук

У зоні конфлікта на Донбасі відзначається підготовка російсько-терористичних військ до централізованої контрбатарейної боротьбі проти артилерійських підрозділів українських військ - з Росії прибули фахівці для організації подібного роду дій. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

За його даними, російських військовослужбовців масово переодягають в "ополчення". Поблизу н.п.Новоазовск створений "навчальний центр" для підготовки місцевих бойовиків, загони яких діють спільно з підрозділами армії РФ.

Разом з тим у зоні конфлікту на Донбасі "російсько-терористичні війська продовжують вести активні наступальні дії і обстріли позицій українських військ.

Найбільш напружена ситуація відзначається в районі н.п.Донецк, Дебальцеве, Маріуполь". 

Поблизу Донецька зафіксовано переміщення 2-х батарей російських 240-мм мінометів 2С4 "Тюльпан", до Пантелеймонівки перекинуто маневрену бронегруппу російських військ.

"Зафіксовані активні артилерійські обстріли позицій українських військ в районі н.п.Маріуполь, а також цивільних об'єктів. На приморському напрямку йде накопичення російсько-терористичних військ", - зазначив Тимчук.

"Противник не припиняє спроб захопити аеропорт в Донецьку, продовжуючи обстріли і спроби штурму. До аеропорту російські війська підтягують ствольну артилерію і РСЗВ", - наголошується в повідомленні.

Також помічена ротація бандформувань в районі Спартак-Аеропорт, при цьому на території спортивного центру Спартак йде активне обладнання прихованих позицій, очікується прибуття нових формувань, у тому числі підрозділів армії РФ. а

За даними Тимчука, в "ДНР" прийнято рішення мінувати "небезпечні" (в плані можливе українського наступу) ділянки. 

"В даний момент створюється централізований запас перевезених з РФ хв різного призначення, в тому числі для ведення диверсійно-партизанської війни", - додав він.

Як відомо, в ніч проти  20 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали в Мінську меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня, який складається з 9 пунктів: припинення застосування зброї обома сторонами,зупинка підрозділів і формувань на позиціях станом на 19 вересня, заборона на застосування всіх видів зброї та наступальних дій.

Окрім того меморандум передбачає відвід великокаліберної зброї на відстань не менше 15 км з кожного боку. Таким чином, створюється зона безпеки завширшки не менше 30 км, вводить заборону на польоти бойової авіації, в тому числі безпілотних літальних апаратів, за винятком апаратів ОБСЄ. Також вводиться заборона на використання іноземних бойових літальних апаратів".

Останній пункт -  виведення всіх іноземних збройних формувань з території України. Також передбачено виведення всіх так званих найманців.  Крім того, документ передбачає заборону на установку нових мінних споруд поблизу населених пунктів, а також вимогу щодо розмінування вже існуючих пристроїв.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ